Bejárást tartottak a kritikus területeken

2 órája

Barkóczi: legalább 15-20 új térfigyelő kamera kell a belváros szomszédságába

Barkóczi Csaba, Ispitaalja megválasztott önkormányzati képviselője a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjével járta a be a belvárossal szomszédos városrész közbiztonsági szempontból kritikus területeit a napokban. Barkóczi szerint körzete biztonságosabbá tételéhez legalább 15-20 új térfigyelő kamera is kellene.

Balikó Gergely

Barkóczi Csaba lapunkkal közölte: a bejárás során megbeszélték a Móricz Zsigmond téri park (Domus-park), a Köztársaság tér, az Apponyi Albert téri játszótér, valamint a Kolozsvár utcai és a Szilágyi Dezső utcai kisboltok környékének biztonságosabbá tételéhez szükséges lehetséges megoldásokat.

Barkóczi Csaba
Barkóczi Csaba a bejáráson. Forrás: a képviselő FB-oldala.

Barkóczi: a lakók is elmondták észrevételeiket

Emellett a városrészen átfutó nagy forgalmú keresztutak védelméről és a térfigyelő kamerarendszer hatékonyabb üzemeltetéséről tárgyaltunk. A bejárás során több lakó is elmondhatta észrevételeit és véleményét az egyes helyszínek kapcsán – részletezte Barkóczi Csaba.

Barkóczi szavai szerint az világosan kiderült, hogy jelenleg a közterület-felügyelet létszáma és technikai felszereltsége kevés egy Pécs-nagyságú város megfelelő színvonalú védelmének garantálásához, ezért sokkal több odafigyelésre és gyökeres változásokra van szükség az önkormányzat részéről a szerv működtetését illetően.

Barkóczi szerint bővíteni, fejleszteni kell

A képviselő a Dunántúli Naplónak ennek részleteiről kifejtette: meg kell vizsgálni egy jelentős létszámbővítés, valamint a közterület-felügyelet által használt technikai eszközök modernizációjának lehetőségét. Továbbá csak Ispitaalja legnagyobb „gócpontjainak” lefedéséhez legalább 15-20 új térfigyelő kamera kihelyezésére lenne szükség

 – így Barkóczi Csaba.

Felsorolása szerint a folyamatos rongálásokkal sújtott Móricz Zsigmond téri parkba legalább kettő, a Mártírok útjára további négy öt kamera telepítése lenne szükséges. Ugyanennyi új térfigyelő kellene a 6-os útnak a városrészen átvezető szakaszára, a Nagy Lajos király útjára, valamint a József Attila útra, a Köztársaság térre legalább kettő, az Apponyi Albert térhez egy, továbbá a Szabadság út és a Rákóczi út kereszteződéséhez, valamint a Rét utca több pontjára is új kamerát, kamerákat lenne szükséges telepíteni – sorolta Barkóczi Csaba.

Barkóczi a Biokomnak is adna feladatot

A júniusi helyhatósági választásokon a pécsi polgári szövetség színeiben egyéni mandátumot szerzett képviselő a közösségi oldalán a bejárás során felvetődött új stratégia kapcsán azt is megjegyezte: arra is szükség lenne, aminek alapnak kellene lennie minden normális városban. „Nevezetesen, hogy a városüzemeltetési társaság végezzen rendszeres metszéseket a már meglévő térfigyelő kamerák környezetében lévő fákon és cserjéken, amelyek takarásukkal jelenleg a hatékonyságot akadályozzák” – világította meg a képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában