Bama.hu videó

2024.08.02. 18:42

Visszatért az erdőbe a pórul járt róka - videó

Tóth Viktória

Izgatottan várták pénteken délután a pécsi Pinty dűlőben összegyűlt emberek, hogy meghozzák azt a rókát, amelyet itt találtak meg néhány hete, és a Pintyő nevet kapta. A kisróka megérkezett egy hordozóban, majd néhány perc múlva már el is szaladt természetes élőhelyére, az erdőbe. 

 

Egy igazi összefogás eredménye, hogy augusztus 2-án a ravaszdi egészségesen térhetett vissza a vadonba. Mint arról a helyszínen az állatot elengedő - s a közelben élő - Muzserák Levente tájékoztatta hírportálunkat, a róka július elején a környéket járta, ekkor vették észre, hogy a fejére egy műanyag doboz szorult. Ekkor a Rókales Alapítvány és Kurunczi Norbert segítségét kérték az állat felkutatásában. Többen elkezdték keresni a rókát, végül Muzserák Leventének sikerült befognia. Ezt követően leszedték a fejéről a palackot, majd a rókamentő alapítványhoz került, ahol ellátták, gondozták, állatorvoshoz vitték. Az állapota annyit javult, hogy most már alkalmas lett a szabadon engedésre. Érdekesség, hogy bár a róka szemmel láthatólag kistestű, ennek ellenére már nem kölyök.

 
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában