Segítség

2 órája

Önkéntes beteglátogatókat toboroznak

Önkéntes beteglátogatókat toboroz a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészsége. Felhívásuk szerint várják a 18. életévüket betöltött keresztény elköteleződésű önkéntesek jelentkezését, akik szívesen látogatnának heti rendszerességgel beteg embereket a kórházak fekvőbeteg osztályain, illetve idősek gondozóotthonaiban.

Wald Kata

Forrás: Pécsi Egyházmegye

A személyes toborzás az augusztus 19-i Kovász Fesztiválon vette kezdetét - a kórházlelkészség célja, hogy minél több elesett, magányos ember ágya mellett ott tudnánk lenni segítőként, lelki támaszként, ezért fontos az önkéntesek létszámának a növelése. 

– A kórházlelkészségi csapatba a Pécsi Egyházmegye honlapján elérhető űrlap kitöltésével lehet, majd a Pécsi Egyházmegyei Hivatal kórházlelkészségi koordinátorával történő személyes interjún történik az előzetes kiválasztás, amelyet követően az érdeklődők több alkalommal hospitálnak gyakorlott beteglátogatók mellett, mielőtt megkezdik az önálló látogatásokat

 – közölték. 

A Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség kiemelten kezeli kórházban fekvő és az otthonokban élő idősek látogatását, akiket a hozzátartozók sok esetben nem vagy csak ritkán látogatnak – részletezte a tevékenységet a Pécsi Egyházmegye

Az önkéntesek rendszeresen keresik fel az intézményeket, ahol lelki beszélgetéseket vezetnek és – igény esetén – imaórát tartanak az idősek és betegek részére. A szolgálat hetente néhány órás elfoglaltságot jelent, illetve a kórházlelkészségi közösséghez való tartozást erősítve havonta szerveznek találkozókat, esetmegosztó alkalmakat, egyéb közösségi lelkiségi programokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában