Ilyen is volt

2024.08.22. 18:30

Több mint húsz éve Szivaregyetem indult Pécsen

A Dunántúli Napló régi számait böngészve időnként különleges eseményeket bemutató híradásokkal találkozhatunk. 2003-ban, több mint két évtizeddel ezelőtt például egy ritkaságnak számító programról olvashattunk a napilapban.

Mohay Réka

A „Szivaregyetem” néven elindított előadás-sorozat a szivarozás kultúráját kívánta közelebb hozni a pécsiekhez. Az esemény helyszínéül a pécsi Pezsgőház étterem szolgált, ahol a résztvevők nemcsak az élvezetes szivarozás rejtelmeibe nyerhettek bepillantást, hanem a szivarozás szokása mögött rejlő hagyományokat és etikettet is elsajátíthatták.

A „Szivaregyetem” programja három előadásból állt, amelyeket kóstolókkal egybekötött rendezvények egészítettek ki.  Az előadások során a résztvevők megtanulhatták a szivar megfelelő meggyújtásának technikáját is.

A szivart barbár módon is meg lehet gyújtani: bele a lángba, aztán szívás! A kulturált szivarozó ezzel szemben először 45 fokos szögben a láng fölé tartja, körben megpörköli a végét 

– tudósított a Dunántúli Napló az eseményről.

A tananyag részét képezte az is, hogy melyik ételhez és italhoz milyen szivar passzol. A rendezvénysorozat végén a résztvevők szivarismeretből „diplomáztak”, azaz vizsgát tettek a tanultakból. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában