Támogatás

2024.09.12. 18:30

Újra példaértékű Zöld Megoldások születtek

Bama.hu

Fotó: Czímer Tamás

A Duna-Dráva Cement Kft. a DDC Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal indította útjára, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek önszerveződő kezdeményezései számára környezetük zöldebbé tételéhez, a helyi infrastruktúra környezettudatosabb hasznosításához, valamint hozzájáruljon a természeti, környezeti értékeinek megismeréséhez és a környezeti nevelés előmozdításához.

Az idei három nyertes projekt átadójára 2024. szeptember 19-én kerül sor.

A Pellérdi Általános Iskola és a Görcsönyi Általános Iskola az „érzéKertünk a Görcsönyi Suliban” elnevezésű projektjének keretében az érzékenyítésre helyezték a hangsúlyt egy olyan park kialakításával, ahol csenddel, dallammal, illattal és különböző, érzékszervekre ható felületekkel valósították meg az elképzeléseiket. 

A vokányi Rókavár Egyesület „Vokányi Öko-Ötletelő” elnevezésű projektjének keretében egy olyan park létesítését és felszerelését valósították meg, amely helyszínül fog szolgálni számos gyermek- és felnőtt programnak egyaránt. A Siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola "Fogjunk össze! Gyermekekkel a gyermekekért!" Alapítvány a „Nem kertelünk! Kertészkedünk"elnevezésű projektje során egy olyan iskolakertet hoztak létre, amely remekül összeköti az iskolai tananyagot a gyakorlattal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában