Hatezer embernek segítettek

2024.09.12. 16:44

Pécsett található az egyik legjobban működő áldozatsegítő központ

A baranyai vármegyeszékhelyen található az egyik legjobban működő áldozatsegítő központ – jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő központok kommunikációjáért felelős miniszteri megbízottja, aki országjárása keretében csütörtökön érkezett Pécsre Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kíséretében.

Bama.hu

Király Nóra közölte: azért jöttek Pécsre, hogy személyesen is meggyőződjenek az itteni áldozatsegítő munka milyenségéről. A miniszteri megbízott igen koordináltnak és hatékonynak nevezte a Pécsi Áldozatsegítő Központ tevékenységét, valamint együttműködését a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, a Baranya Vármegyei Kormányhivatallal és a civil szervezetekkel. 
A megbízott elmondta, hogy a kormány folyamatosan bővíti az áldozatsegítő rendszert, céljuk, hogy 2025-re minden vármegyében legyen áldozatsegítő központ, továbbá az is, hogy minden ember segítőkre találjon, az állam ehhez segítő kezet nyújt. A miniszteri biztos jelezte, az országszerte működő 16 áldozatsegítő központ emberek tízezreinek nyújt segítséget.
Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke hangsúlyozta, egy társadalom fejlettségét az mutatja legjobban, hogy miként nyújt segítséget a nehéz helyzetbe került embereknek. Emlékeztetett arra, hogy az országban az elsők között nyílt meg áldozatsegítő központ Pécsett, amely immár négy éve működik a város főterén.
Felhívta a figyelmet arra, Baranya vármegyében 2010-ben mintegy 14 500 regisztrált bűncselekmény történt, amely mostanra 5500-ra, azaz a harmadára esett vissza. Szavai szerint annak, aki bűncselekmény áldozatává válik még az egy bűncselekmény is sok, ezért fontosnak nevezte, hogy legyen az államnak olyan szerve, amelyre számíthatnak a bajba jutottak.
Patai Péter, a Pécsi Áldozatsegítő Központ koordinátora arról beszélt, hogy működésük négy éve alatt mintegy hatezer áldozattal került kapcsolatba intézményük. E rendkívül magas szám annak köszönhető, hogy a helyi rendőrség felhívja az áldozatok figyelmét a segítségnyújtás ezen lehetőségére.
A látogatás végén Répássy Róbert megköszönte a központ dolgozóinak segítőkész munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában