Postabontás

2024.09.12. 19:15

Bosszantóan akadozik a szelektív hulladékgyűjtés – észrevételezi olvasónk

Wald Kata

Fotó: Dömötör Csaba

Szinte naponta jelennek meg panaszok a Postabontásban és az sms rovatban az üvegvisszaváltással kapcsolatban. Valaki például azt sérelmezte, hogy a tíz visszaváltandó palackjából csak kettőt fogadott el az automata. Amit nem vesz vissza a gép, ki lehet dobni a mellette lévő kukába, de én is számtalanszor jártam már úgy, hogy az is dugig tele volt. 

Az is érdekes egyébként, hogy rájöttem: csak azért kell, hogy a visszavitt üvegek, műanyag palackok épek legyenek, mert csak így ismeri fel azokat az automata. A gépbe kerülve ugyanis előbbit összetöri, utóbbit pedig összenyomja a szerkezet.  

Én egyébként sokkal nagyobb szigort vezetnék be: aki nem szelektíven gyűjti a szemetét, annak többszörös szolgáltatási díjat számolnék fel. Mert az, hogy az italosüvegek számára van visszaváltási lehetőség, csak részmegoldás. Ott vannak a mosószeres, tisztálkodó- és tisztítószerek után megmaradt flakonok, az élelmiszerek csomagolóanyagai, stb., amik szintén mind műanyagból készülnek. Ezek szelektív gyűjtését kötelezővé kellene tenni. Mert az italos palackok hiába kerülnek a visszaváltási lehetőségnek köszönhetően a megfelelő helyre, ha minden egyéb a kommunális szemétgyűjtőben landol. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!