Fesztivál

2024.09.12. 19:48

Belekóstolhatnak a gyerekek az élményszerű tanulásba

Bama.hu

Pécs 2017-ben Pécsett több mint száz szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy legyen Tanuló Város Fesztivál, melyben a tanulás a felfedezés, öröm, megismerés és kíváncsiság kifejezése. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), melyhez kapcsolódóan a város  vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez. 
Az idei fesztivál mottója: Pécs – a fenntartható tanuló város. Pécsett a belvárosban (Széchenyi tér, Civil Közösségek Háza) és több városrészben szeptember 19-21. között  10.00-től 18.00 óráig számos program lesz az élményszerű tanulásért.
 

A PTE és Pécs városa partnerségére alapozva 54 szervezet és intézmény több mint 100 programján keresztül több mint tíz helyszínen fedezhetők fel a meghatározott témák. A gazdag kínálat zöme a tanulás és a tudásátadás gyakorlati példáira építve a felfedezéses és élményközpontú ismeretszerzést tárja a látogatók, résztvevők elé. 

A Zsolnay Negyed E-78 és a Pirogránit Udvar területén szerveződő a XIII. Tudományfesztivál célja közel hozni a fiatalokhoz a digitalizáció révén erősödő tudományos és technológai innovációk gyakorlati példáit. Feltárul annak valósága, hogy a tudományos ismeretek bővítése és a technológiai, digitalizációs készségek fejlesztése egyszerre öröm és haszon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában