Bama.hu videó

2024.06.23. 08:20

A Biokom helyett a tűzoltók metszették le az életveszélyes fákat - videó

Információink szerint a napokban többször jelezték a Biokomnak, hogy a népszerű Ifjúság úti étterem és kávézó előtt hatalmas ágak szakadhatnak le a járókelőkre, a városüzemeltetési cég azonban nem vágta le a veszélyes ágakat. Szombaton aztán a pécsi cég helyett a Katasztrófavédelemnek kellett az életveszélyt megszüntetnie. Az ilyen munka ellenére Meixner András biokomos igazgatónak éppen kedden akarnak adni több mint tízmillió forintnyi prémiumot.

Bóka Máté Ciprián

A pécsi Ifjúság útján szombaton dél körül előbb egy tűzoltóautó, majd pedig egy nagyobb, már kosaras emelővel is rendelkező tűzoltóautó is megállt kékvillogóval. A katasztrófavédelmet azért hívták ki, mert az ottani étterem és kávézó közvetlen közelében egy hatalmas fáról több méteres magasságban félig eltört, százkilós ágak lógtak lefelé, és tartani lehetett attól, hogy valakinek – akár kisgyermekeknek – fejére szakadnak le. A tűzoltók szisztematikusan, akkurátusan álltak neki a munkának, aminek következtében hatalmas, elszáradt karvastagságú, valamint zöldellő, előbbieknél is vastagabb ágakat vágtak le sorban. A munkálatok során az irányító tűzoltó azt kérte, hogy minden gyanús és problémás részt távolítsanak el, amikből aztán egy másik fán is találtak bőven. 

Biokom, Pécs,
A Biokom nem vágta le, a tűzoltóknak kellett intézkedniük

A munkálatok legalább egy óráig tartottak, munkatársunk addig követte figyelemmel a történteket. Információink szerint ugyanakkor a közterületen álló fák veszélyes ágaival kapcsolatos problémát többször is jelezték a Biokomnak, végül aztán szombaton már kénytelenek voltak inkább a Katasztrófavédelemhez fordulni,  nehogy valaki megsérüljön. 

Érdekesség, hogy a cég ügyvezetője, a volt MSZP-s alpolgármester, Meixner András fia, Meixner Barna kedden várhatja az újabb, közel 13 milliós prémiumát. A 100 százalékos jutalmat az elmúlt évekhez hasonlóan idén ismét megkaphatja a még regnáló baloldali városvezetőktől, holott havonta egyébként is bruttó 1,53 milliót keres. Évente így már nagyjából 30 millió tehet zsebre a pécsi kasszából a volt baloldali politikus rokona. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!