MárkusZínház

2024.07.03. 15:40

Életre kelnek az árnyak és az óriások

Július 4. és 7. között újra fények és árnyak töltik be Pécs városának tereit, hiszen elrajtol a Zsolnay Fényfesztivál.

Czeczon Enikő

Fotó: Arany Gábor

Az eseményen a MárkusZínház ismét tiszteletét teszi, és várja az az érdeklődő kicsiket és nagyokat az Óriások földjére és az árnyak birodalmába, amelynek a Jannus Pannonius Múzeum ad otthont a fesztivál négy napja alatt este fél 10-től. 

A bábszínház egy interaktív világba kalauzolja az érdeklődőket, ahol a fény és az emberi test kerül fókuszba. Az előadás során az árnyék eredetét, a fényforrásokat, a gyújtópontokat, és a terek mágikus átváltozását vizsgálják. Mindemellett a látogatók az Óriások földjén természetes anyagokból készült árnybábokkal és álarcokkal alakíthatják ki saját sziluettjüket. 

Ezzel azonban még nincs vége, hiszen a MárkusZínház a Papír Panírral együtt egy különleges játékra is invitálja az érdeklődőket, amit csak Fénybütyköldének hívnak. Ez egy bábkészítő műhelyfoglalkozás a Jannus Pannonius Múzeum kertjében mind a négy napon délután 3 órától 7 óráig, ahol pálcás, saját fényforással vagy árnyforrással rendelkező bábfigurák készíthetők. Az elkészült lények pedig ideálisak a Fény Útján való legeltetéshez. 

A részvételi lehetőségért keressék fel a Zsolnay Fényfesztivál honlapját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában