Bama.hu videó

2024.06.30. 20:00

Az eső sem tudta elmosni a jó hangulatot a Fishingen - videó

Amikor először voltunk az ország legbarátságosabbnak nevezett fesztiválján, akkor régi motoros bulizók azt mondták: a fesztiválélményt meg kell tapasztalni forróságban és esőben is. 2024-ben mindkettőből kijutott a Fishing on Orfű látogatóinak.

Czeczon Enikő

Fotó: Kálmándy Ferenc

Legyen szó égszakadásról vagy 40 fok körüli melegről, nem lehet gátat szabni a bulinak. Ha kellett csuromvizesen és sárban tocsogva ugráltunk kedvenceink zenéire. Hiába áztunk el az esőben, boldogok voltunk, mert ott lehettünk a Fishing on Orfűn, és pár napig magunk mögött hagyhattuk a valóságot, és csak az adott napnak éltünk.

Fishing on Orfű, Orfű, 2024, sor
Június 26-án délben nyitotta meg a 2024-es Fishing on Orfű, de még délután is nagy volt a sor
Fotó: Laufer László

„Tudtam, hogy valamit elfelejtettem, a gumicsizmát."

Minden bérlet és jegy elkelt a baranyai térség legnagyobb bulijára, így nem csodálkoztunk, hogy még órákkal a hivatalos kapunyitás után is állt a sor a pénztáraknál. Ki türelmesebben, ki türelmetlenebbül várakozott, de végül mindenki bejutott. Volt, aki rögtön rohant az első rövidért, hogy megünnepelje az érkezést, de sokan voltak azok is, akik először felállították a sátrukat, amelyek között voltak olyan méretűek is, amelyet sokan csak kastélynak neveztek. Míg ezek az első lépések zajlottak, nem maradhatott el az időjárás-előrejelzések megvitatása sem, hiszen a fesztivál első két napján nagy esőre lehetett számítani. Ezzel kapcsolatban a legtöbbször elhangzott mondat a következő volt: „Tudtam, hogy valamit elfelejtettem, a gumicsizmát”.

Nemcsak zenei élményeket ígért a Fishing on Orfű

Nem lehet azt mondani, hogy nem volt zenei élményekben gazdag a Fishing on Orfű négy napja, bár sokaktól hallottam azt, hogy egy-egy napot kissé unalmasnak tartottak, és azt kifogásolták, hogy nem jól lettek elosztva a koncertek. Ennek ellenére mégis jót buliztak ezek a személyek is a számukra kevésbé kedvelt formációk fellépéseire. Nem feltétlen emelnénk ki a fellépők sorából bárkit, hiszen mi is főleg azokon voltunk, ami a zenei ízlésünknek megfelelt, de azt bizton állíthatjuk, hogy senki arca nem sugárzott csalódottságot kedvence koncertjén. Ha valaki azonban nem talált magának a hajnalokba nyúló koncertek között kedveset, akkor el tudott menni filmet nézni, vagy megcsodálhatta a képzőművészeti alkotásokat a Borfalu felett, vagy éppenséggel ehetett egy jót a gasztrosoron, ahol minőségi ételeket és italokat kóstolhattak a fesztiválozók, és talán elmondható, hogy mindenki talált olyat, ami a pénztárcájának még annyira nem fájt.

De hogyan is tudnánk röviden összefoglalni a 2024-es Fishing on Orfűt?

Esőtől ázott, de boldog.
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában