Építészeti arculat

2024.07.03. 14:40

Kiderül, milyen lesz a Nemzeti Kaszinó épülete a felújítás után

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központja különleges eseményt szervez, amely minden építészet iránt érdeklődőt izgalmas felfedezésre hív. A „Pécs és a hely szelleme - építészetről szabadon” című előadás július 4-én, csütörtökön 17:00 órakor kezdődik az MCC pécsi képzési központjában (7622 Pécs, Czinderi u. 6.).

Mohay Réka

Az előadáson rangos szakemberek osztják meg gondolataikat Pécs gazdag építészeti örökségéről és a város egyedi arculatáról. Erhardt Gábor, az MCC Építészet és Emlékezet Műhelyének vezetője, Masszi Pál, az MCC pécsi, Király utcai képzési központjának tervezője, Balogh Eleonóra üvegművész, valamint Dobány Sándor keramikus adnak betekintést abba, mi teszi Pécset építészeti szempontból különlegessé.

Pécs belvárosában rendkívül sok, izgalmas történelmi épület található, melyek a romantikától kezdve a szecesszión át egészen a modern stílusokig, mint a Bauhaus, változatos stílusvilágot vonultatnak fel. Az előadáson a résztvevők megismerhetik, mi adja Pécs egyedi építészeti arculatát és miért olyan jelentős a város az építészet és a világhírű építészek szemszögéből.

A beszélgetés során a szakemberek arra keresik a választ, hogy miért fontos megőrizni a hagyományos építészeti stílusokat ikonikus középületeinknél. Szó esik a tanulás tereiről, az építészet és a képzőművészet egymásra hatásáról, valamint a minket körülvevő épített környezet jelentőségéről.

Az esemény igazi különlegessége, hogy a látogatók betekintést nyerhetnek abba, hogyan nyeri vissza régi fényét a Nemzeti Kaszinó a Király utcában, amely Pécs egyik ikonikus épülete.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában