Bama.hu videó

2024.07.02. 12:00

Számos újdonsággal készült a siklósi termálfürdő az idei szezonra - videó

Kellemes a felfrissülés a kánikulában a medence partján, a Thermal Spa Siklós fürdőkomplexumban jártunk, ahol a szezonra több újítással is készültek.

Tóth Viktória

A siklósi vár szomszédságában található Thermal Spa Siklós kültéri medencéi június 15-től üzemelnek. Egy-egy melegebb napon több mint ezren látogatnak el ide, ahol különféle medencék, szaunák és sportpályák várják a vendégeket.

Thermal Spa Siklós hűsítő vize segít a nyári melegben
Thermal Spa Siklós hűsítő vize segít a nyári melegben.

– Próbálunk olyan elképzeléseket megvalósítani, amik a fürdőzők és a szállóvendégek még színvonalasabb kiszolgálását segítik. Itt minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szolgáltatást. A családosoknak vannak kültéri és beltéri gyermekmedencék, lábtenisz pálya, két helyiségben is van játszóház. Illetve időszakosan vannak olyan kültéri és beltéri gyerekprogramok, amiken a legfiatalabb vendégeink is jól érezhetik magukat

 – ismertette Paár Tímea üzemeltetési vezető.

Június 15-én tartottak egy strandnyitó fesztivált, amikor légvárral, csillámtetoválási lehetőséggel, kézműves foglalkozásokkal, pezsgőkóstolóval készültek a vendégeknek, ezt szeretnék hagyományteremtő jelleggel, az év folyamán többször is megvalósítani. Ezen kívül szezonnyitó akciót is tartottak, a tanév végét követő héten a 15 éven aluli gyermekek ingyenesen léphettek be a strand területére, így jutalmazták meg egész éves munkájukat.

A Thermal Spa Siklós tekintetében az evés-ivás sem elhanyagolható szempont

– Újragondoltuk a tematikát a gasztronómia tekintetében is. Jelenleg van egy büféegységünk, ami már nyitva van, itt a hagyományos strandételeket találják meg a fürdőzők. Lángost és hekket, ezt egészíti ki a helyi kistermelők által készített kolbász. Ezen kívül van egy olyan éttermünk, ahol kifejezetten napi menüt kínálunk azok számára, akik főtt ételt szeretnének enni. Ennek a kínálata változó, tehát, aki egymás után több nap szeretne jönni, az is változatosan is tud étkezni. A különlegesebb gasztronómiai élményt keresők számára kitűnő hely a mediterrán terasz, ahol a la carte formában van lehetőség könnyed nyári ételek elfogyasztására. Továbbá ezen a hétvégén nyitjuk meg a grillteraszt, ahol hagyományos délszláv grill ételeket is megkóstolhatnak a strandolók – sorolta fel a lehetőségeket Paár Tímea.

Idén bevezettek egy csipogós vendéghívó rendszert is a büfében, így a vendégeknek nem kell a pultnál várakozniuk addig, ameddig elkészül az étel. A sportmedence köré pedig műfüvet helyeztek ki, mely a fürdőzők számára sokkal nagyobb komfortot nyújt, mintha a fapadozaton kellene sétálniuk. A nagy meleg ellenére is kedvelt a szauna, éppen ezért az idei nyáron az orosz szauna hétfőtől vasárnapig üzemel, hétvégente pedig szaunaszeánszok vannak itt.

A hétvégén 2500-an strandoltak itt

A vendégek visszajelzései pozitívak a siklósi termálfürdővel kapcsolatban. Mint arról az üzemeltetési vezető beszámolt, nagyon sokan érkeznek a határon túlról, Horvátországból a fürdő területére, de Pécsről, Mohácsról és a környező kisebb városokból falvakból is sokan járnak ide. Valamint a fürdővendégek között szép számban vannak siklósiak is, akik Siklós kártyával 50 százalék kedvezményt kapnak a belépőből. Az elmúlt hétvégén, szombaton és vasárnap (szállóvendégekkel együtt) mintegy 2500 vendég volt a komplexumban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában