Kosárlabda

2024.07.04. 13:01

Mélyütés: a két korábbi pécsi közönségkedvenc is a riválishoz igazolt

Móga Richárd

Fotó: Bernd Vogel

Két korábbi pécsi közönségkedvenc, Kiss Virág és Wentzel Nóra is az élvonalban szereplő NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának egyik legfőbb riválisához, az UNI Győr együtteséhez igazolt.

A magyar válogatott centere, Kiss Virág kisebb-nagyobb szünettel összesen hat szezont töltött Baranyában, majd tavaly nyáron úgy döntött, hogy próbára teszi magát külföldön, méghozzá a török sztárcsapatban, a Mersinben. Wentzel Nóra hét pécsi esztendő után szintén átlépte a magyar határt a 2022/23-as szezont követően, s a lengyel Enea Gorzów csapatából érkezik ezüstérmesként Győrbe a több poszton bevethető játékos.

– Kiss Virág szerződtetése egy „régi szerelem”, hiszen nagyon fiatal kora óta szerettem volna, ha közösen dolgozhatnánk. Az élet a legjobb forgatókönyvíró, szokták mondani, mivel amikor a legkevésbé számítottam rá, akkor jött a lehetőség a leigazolására – fogalmazott az UNI Győr elnöke, Fűzy András, aki többek között Wentzel megszerzését azért is tartotta nagyon fontosnak, mert olyan kosárlabdázót szerettek volna Török Ágnes helyett, – a Pécs csapatát erősíti majd – aki nem feltétlenül a palánk alatt, hanem inkább kívül tud segítségére lenni az irányító játékosnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában