Bulvár-celeb

2024.07.07. 05:00

Nyaralni megy? Ezekre figyeljen, ha nem akarja turistacsapda éttermekben elverni a pénzét

Ha nem a megfelelő vendéglátóhelyet választjuk, a romantikus vacsorából vagy a nyaralás alatti ebédelésből bosszantó élmény is lehet.

MW

Óvatosságra intő jel, ha a bejáratnál pincér csalogatja a vendégeket

Forrás: Shutterstock

Fotó: Drazen Zigic

Ha külföldön jár és szeretné megkóstolni egy étteremben a helyi fogásokat, specialitásokat, akkor nem árt tudni egy-két dolgot, ami segíthet elkerülni a csalódást. Több intő jel is van, ami elárulja, hogy autentikus vendéglőről van-e szó, vagy túlárazott, turistákra specializálódott étterem bejáratánál állunk. 

Ha például szemetes és koszos a környezet, vagy mindent elborítanak a helyet reklámozó matricák és plakátok, az sosem jelent jót. Az is gyanús, ha egy vendéglátóhelynek rengeteg negatív értékelése van az interneten. Azonban az telefon nélkül is kideríthető, hogy érdemes-e beljebb menni. 

Az egyik legárulkodóbb jel, ha a pincér a bejáratban, vagy az ajtó előtt, az utcán ácsorog és leszólítja a járókelőket, megpróbálja becsábítani a turistákat az étterembe. A másik dolog, ami szintén nem autentikus étteremről árulkodik, ha az étlap tele van képekkel.

Two,Friends,Ordering,In,A,Cafe,Together,From,Menu
A hatalmas, képekkel teli étlap is intő jel
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az illusztrációk segíthetnek a turistáknak, ha nem tudják, hogy bizonyos halak vagy húsok hogyan is néznek ki, de egy igazi, klasszikus helyi étterem nem így reklámozza a fogásait. Ez inkább a turistákra specializálódott egységek sajátja.

Ha a helyi, klasszikus ízeket szeretné megkóstolni akár az olasz vagy a spanyol tengerparton, a fentieket érdemes észben tartani. Mindezektől függetlenül a turistacsalogató éttermek is lehetnek jók, az ételeik pedig finomak - írja cikkében a Mindmegette. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!