Ép fapadlókat vágtak szét a Havihegyen?

2023.07.18. 17:30

Leleplező fotókat kaptunk a két éve történt felújításról

A szocialista városirányító és polgármesterjelölt, Péterffy Attila propagandistái szerint a „gondos gazda-szemlélet” szerint munkálkodnak a havihegyi sétánynál, amelynek felújításáról leleplező fotókat kaptunk. A „felújított” sétány egyes elemei már rohadnak, a ragasztásoknál repedéseket láthatunk rajtuk.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: B.M.

„Hibátlan padlóelemek tucatjait pusztították el a Pécs Havihegyen az úgynevezett felújításon, helyette silány minőségű, ragasztott elemeket tettek, amelyek fokozatosan szétnyílnak, illetve korhadnak. Számos újnak nevezett padló alsó oldala nincs is lekezelve. Így gazdálkodnak Pécsett a polgárok befizetett adóival” – ezt közölte néhány napja egyik tettyei olvasónk, aki még fotókat is mellékelt a munkálatokról. A felvételeket pedig közvetlenül a város első embere, az MSZP-DK-s Péterffy Attila polgármester is megkapta.

Néhány hete meg ilyen volt a kilátóterasz, cikkünk után vághatták le a gazt
Fotó: B. M.

Előkerültek a korábbi fotók

A pécsi polgár azt követően vette elő a korábbi felvételeit, hogy lapunk is megírta, hogy hasonlókat tapasztaltunk a havihegyi sétányon. A deszkákon ugyanis látszik, hogy azokat több elemből ragasztották össze, de a ragasztásoknál már most fél-, egy centis rések találhatóak, a réseken pedig beszivárog a víz, amely lassan, de biztosan rombolja az anyagot. A két évvel ezelőtti felújítás rendkívül hosszú ideig tartott, hónapokig dolgoztak rajta – igaz, sokszor napokig, hetekig állt a munka annak idején.

Az olvasónk által küldött felvételeken úgy látszik, hogy szerkezetileg ép volt az előző, elbontott, szétvagdalt deszkázat, nem kizárt, hogy egy alaposabb felújítás, csiszolás, kezelés, festés után maradhatott volna, ami jóval kevesebb költséget jelentett volna az önkormányzatnak.

A szocialista-DK-s önkormányzat propagandája azonban nemrég büszkén tudatta, hogy szerintük lapunk „rohadást, elhanyagoltságot és gazdátlanságot vizionált ott, ahol erről szó sincs, a havihegyi panoráma-sétányon”. Sőt, azt is írták, hogy „gondos gazda-szemlélet” volt az, hogy a „sétány fa szerkezeti elemeit éppen június végén kezelte és festette le a vállalkozó”. Csakhogy éppen azt láthattuk, hogy az állítólagos gondos gazda-szemlélet ellenére  jól látható módon rohadó és elhasadó elemek találhatóak a helyszínen, és az is látszik, hogy valóban csak felül kapott festést az alig két éves ácsolat, a festék pedig egy hónap eltelte után már szinte nem is tűnik újszerűnek. A gondos gazda-szemlélet pedig azt is elnézte hosszú hetekig, hónapokig, hogy a Panoráma-sétány új kilátóteraszánál másfél méteres gaz növekedjen, ami a már a kilátást is kezdte eltakarni.

Centis repedés a “felújított” a havihegyi sétányon
Fotó: B.M.

Életveszélyes a sétány

Megírtuk, hogy a közeli Vince utcában is annyira elrohadt a baloldali önkormányzat állítólagos gondos gazda-szemlélete mellett a sétány, hogy azt valakik – egy A/4-es lapra kézzel írva – életveszélyes figyelmeztetéssel lezárták. A helyszínen bárki tényszerűen meggyőződhet arról, hogy a gerendázat több méteres magasságban annyira elrohadt, hogy azt csak a lélek tartotta eddig össze, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem egy kisgyermekes család alatt szakadt le az egész. A Biokom egyelőre hallgat arról, hogy mi is történt.

Prémiumra volt pénz

Megírtuk, az állítólagos gondos gazda-szemlélet jegyében a város főterén, a Széchenyit téren és a Király utca sarkán lévő Nick-tömbön úgy végzett felújítási munkákat a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH), hogy csupán a párkányt javították meg, de a homlokzatot meghagyták ugyanolyan rossz állapotban, mint amilyen előtte volt. Festékre ugyanis nem költöttek néhány milliót, ezért fél év után elbontották a méregdrága állványzatot anélkül, hogy rendbe tették volna a homlokzatot. Prémiumra viszont volt pénz, hiszen Szabó Szilárd, a PVH vezérigazgatója évente 14 milliós prémiumnak örülhet az amúgy is luxusnak számító havi bruttó 1,8 milliós fizetése felett, de az általa irányított cégénél tavaly összesen 41 millió forintot szétosztva gondoskodtak a vezetők a prémiumukról.

A Biokom Nkft. ügyvezetője, a volt MSZP-s alpolgármester Meixner András fia, Meixner Barna szintén tízmillión felüli prémiumot kap az MSZP-DK-s városvezetőtől, Péterffy Attilától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában