Bikarusz

2 órája

Újra felülhetünk Pécsett a legendás emeletes buszra

Újra megcsodálható és kipróbálható Pécsett a legendás emeletes busz, a „Bikarusz”.

Bama.hu

Forrás: Volánbusz Zrt.

Ismét „hazalátogat” a Volánbusz emeletes retró busza: október 23-án Pécsett, a Szezonzáró Őszi Veteránjármű-kiállításon és Börzén nosztalgiázhatnak az érdeklődők a MÁVAUT Ikarus 556-osának fedélzetén.

Az Oldtimer Club Pécs idén ősszel is megtartja szokásos oldtimerkiállítását és alkatrészbörzéjét, amelynek immár elmaradhatatlan, visszatérő attrakciója az egyik legértékesebb magyar veterán jármű, a MÁVAUT ikonikus Ikarus 556-osa.

A „Bikarusz” a rendezvény napján 8 órától – igény szerint – folyamatosan fogja szállítani az érdeklődőket, egy út időtartama körülbelül 20-25 perc lesz. Jegyek a helyszínen készpénzben válthatók, egységesen 2000 forint/fő áron.

 

Az 1969 és 1976 között Pécsett szolgálatot teljesítő emeletes autóbuszt a Volánbusz lelkes szakemberei a társaság értékmentési programjának részeként másfél év alatt, összesen 15 ezer óra munkával újították fel, és a 2022. április 30-i retrónapon mutatták be Hatvanban. A kívül-belül újjászületett jármű 2022 októberében tért vissza első alkalommal a baranyai vármegyeszékhelyre, most október 23-án pedig ismét Pécsett várja a különleges retró járművek szerelmeseit a Szezonzáró Őszi Veteránjármű-kiállításon és Börzén. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában