Fenyő Miklós

2 órája

Kezdődik a 2024-es Pécsváradi Leányvásár

Vendégek ezrei látogatnak a következő napokban a baranyai kisvárosba. Október 18-án hivatalosan is elkezdődik a Pécsváradi Leányvásár.

Tóth Viktória

A Pécsváradi Leányvásár a helyiek és környékbeliek életében a legnagyobb közösségi esemény. Idén október 18-20. között tartják, a programsort böngészve mind a fiatalabb, mind az idősebb vendégek megtalálják a nekik szimpatikus elemet.

pécsváradi leányvásár,
Szemkápráztató népviseletekben mutatkoznak be a hölgyek a Pécsváradi Leányvásáron
Fotó: Laufer László

A Művelődési Központban pénteken 11 órakor már kezdődnek a programok a Népdaléneklési versennyel. Az ünnepélyes megnyitó a Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesület közreműködésével ugyanitt 17 órakor lesz. A nyitótáncot is tőlük láthatjuk 18 órakor a Szentháromság téri Színpadon. Itt az este a Sodrás zenekar népzenei koncertjével, majd a Platin zenekar tánczenei műsorával zárul. A Művelődési Központ előtti nagyszínpadon 19 órától a Margaret Island, 21 órától Fenyő Miklós lesz látható-hallható.

A Pécsváradi Leányvásár hétvégi programja

A szombati nap a korán kelőknek már 8.30-kor elkezdődik, városi „kocsis” zenés ébresztő lesz a zengővárkonyi Köpüfa zenekarral, majd bemutatkoznak a pécsváradi helyi kulturális csoportok a Szentháromság téri Színpadon. A  Pécsváradi Leányvásár Szépe jelöltjeinek bemutatása 12 órakor kezdődik, az eredményhirdetés 16.30-kor lesz. További folklór műsorok lesznek még a színpadon. A Művelődési Központ előtti nagyszínpad környéke bizonyára megtelik estére, két népszerű zenekar, közönségkedvenc érkezik koncertezni. A Parno Graszt 19 órától, a Bagossy Brothers Company őket követően, 21 órától lép fel.

pécsvárad, leányvásár
A Bagossy Brothers Company koncertjére biztosan sokan kíváncsiak lesznek
Fotó: MW

Vasárnap, a záró napon a Pécsváradi Városi Tűzoltó Zenekar játssza a zenés ébresztőt a nagyszínpadon 9 órától, majd kezdődik a népzenei és néptánc bemutató. A leányvásár egyik leglátványosabb eleme, a menettánc 10 órától a Szent István Gyógyszertár elől indul. Délben élő népzene lesz hallható. A rendezvény 18 órakor egy évre bezárja kapuit.

A vendégeknek jó tudni, hogy ideiglenes forgalmirend változás lesz érvényben a rendezvény idején, melyről érdemes az érkezés előtt tájékozódni, akár a rendezvény honlapján.

A 2023-as Pécsváradi Leányvásáron is jó volt a hangulat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában