Mozgással a Tisztább Mecsekért

2 órája

Kocogás és túrázás közben szemetet is gyűjthetünk

Bama.hu

Fotó: STEKLO

A Mecsek, Pécs zöld tüdeje és a környék egyik legkedveltebb kirándulóhelye, most a közösség összefogását kéri. A "Fuss a tiszta Mecsekért – Séta a Mecsekért!" kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy közösen tehetünk természeti kincseink megóvásáért, miközben saját egészségünkért is teszünk.

Miről szól a kezdeményezés?

A program célja kettős: egyrészt felhívja a figyelmet a Mecsek tisztaságának fontosságára, másrészt aktív részvételre buzdítja a lakosságot. A résztvevők futva vagy sétálva járhatják be a kijelölt útvonalakat, miközben szemetet gyűjtenek, ezáltal közvetlenül hozzájárulva a hegység tisztántartásához.

Hogyan lehet részt venni?

A részvétel rendkívül egyszerű:

  • Fusson és gyűjtsön szemetet és erről készítsen képet.
  • A képet töltse fel a saját közösségi média felületére.
  • Írja a képhez: #setaamecsekert, #pécsplogging, sőt, még meg is lehet jelölni a @setaamecsekert oldalt.

Tegye ezt október 25-e előtt és nyerjen Séta a Mecsekért-es ajándékokat.

 

A plogging eredete

A plogging, amely a svéd "plocka upp" (felszedni) és a "jogging" (kocogás) szavak összetételéből született, 2016-ban indult útjára Svédországból. Erik Ahlström, a mozgalom elindítója, Stockholmba költözése után döbbent rá, mennyi szemét hever az utcákon és a természetben, ezért úgy döntött, összeköti a kellemetlent a hasznossal: futás közben szemetet szedett. Az ötlet hamar népszerűvé vált, és a közösségi média segítségével gyorsan elterjedt világszerte, így mára már egy globális környezetvédelmi fitneszmozgalommá nőtte ki magát - derül ki a közleményből. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában