Időjárás

2 órája

A hétvégére tervezhetünk szabadtéri programokat

Bama.hu

Fotó: Ralf Lehmann

A Dunántúlon - ezen belül is különösen a Nyugat-Dunántúlon - többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Délnyugaton a déli óráktól kisebb eső előfordulhat. Ezzel szemben a Dunától keletre szinte zavartalan napsütés várható. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. Délutánra általában 12 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Szombat

A Dunántúlon is vékonyodik, csökken a felhőzet, délután inkább csak fátyolfelhők szűrik a napsütést. Keleten a pára-, ködfoltok feloszlását követően derült, napos időre számíthatunk. Éjjel nyugaton elvétve még lehet kisebb eső, napközben már nem valószínű csapadék. A keleties szél helyenként megélénkül. Hajnalra általában 1 és 9 fok közé hűl le a levegő, de az északkeleti szélvédett, hidegre hajlamos tájakon -1, -3 fokot is mérhetnek. Délutánra 13 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap

A pára- és ködfoltok feloszlása után derült, napos, száraz idő várható. A délkeleti, keleti szél főleg Sopron térségében megélénkül. Hajnalra általában 0 és +6 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, hidegre hajlamos vidékeken -1, -3 fok is lehet. A maximum-hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli az arra érzékenyek szervezetét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!