Közösséget formál a fesztivál

2023.07.31. 14:00

A KOVÁSZ idén is a család minden tagjának kínál programokat

Összeállt az idei KOVÁSZ családi fesztivál programja - a Pécsi Egyházmegye tavaly életre hívott, és hatalmas sikert aratott egész napos rendezvénye a Rózsakerttől a Püspöki Palotáig számos helyszínen várja augusztus 19-én az érdeklődőket.

Wald Kata

20220820 Pécs A Pécsi Egyházmegye a Kovász Családi Fesztivál keretén belül megnyitotta a nagyközönség előtt a Rózsakertet, ahol 1954 és 2010 között a pécsiek körében igencsak népszerű zenés-táncos nyári vendéglátó egység működött. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Idén is megrendezi a tavaly nyáron hagyományteremtő szándékkal életre hívott, és nagy sikert aratott egész napos család fesztiválját, a KOVÁSZ-t a Pécsi Egyházmegye. 

Közlésük szerint az egésznapos rendezvény időpontja augusztus 19., amelyre hívják és várják a híveket, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat egyaránt.

- A KOVÁSZ családi fesztivál ezúttal is a Rózsakerttől a Püspöki Palotáig összesen tíz helyszínen – Rózsakert, Barbakán kert, pécsi székesegyház, a székesegyház nyugati tere, Dóm tér, Magtár Látogatóközpont, a Püspöki Palota kertje, Pécsi Egyházmegyei Könyvtár, Dóm Kőtár, Püspöki Kincstár – várja az érdeklődőket ingyenes programokkal - a Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint.  

A rendezvény augusztus 19-én 10 órakor a Rózsakertben püspöki köszöntővel indul, majd a Veronaki zenekar gyerekkoncertje szórakoztatja a közönséget. A Püspöki Palota kertjében 11.30-kor a MárkusZínház műsorát nézhetik meg az érdeklődők, ugyanitt 14.30-kor a Hangoló zenés gyermekszínház tart előadást. 

A legkisebbek a Rózsakertben 15.30-tól Ringató foglalkozáson vehetnek részt, 17 órakor pedig Gryllus Vimos koncertje kezdődik. 

Az egész nap folyamán, 10 és 18 óra között a Püspöki Palotában egyházi, egyházközségi, illetve karitatív feladatokat ellátó közösségek mutatkoznak majd be, a Püspöki Palota kertjében a gyerekeket arcfestés, népi játékok, ugrálóvár, kézműves foglalkozások várják, és ugyanígy a Rózsakertben is lehet kézműveskedni, például a kerámia festödében. A Barbakán-kertben az íjászatot, lovaglást, vívást, illetve a kötélkertet lehet kipróbálni, a Dóm téren pedig termelői piac nyílik. 

Tavaly az első alkalommal megrendezett egyházmegyei családi fesztivál hatalmas sikert aratott, a különféle gyermek- és kulturális programokra több mint kétezer látogató érkezett a Pécsi Egyházmegye egyházközségeiből. A szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

– „A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle” – a rendezvény életre hívója és házigazdája Felföldi László pécsi megyés püspök Máté evangélistától választotta a fesztivál jelmondatát – emelte ki a Pécsi Egyházmegye. – Ahogy a kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg, növekedjen és gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében a Pécsi egyházmegye egyházközségeinek közössége – ez a rendezvény szándéka. A krisztusi közösségben megélt örömteli pillanatokból szeretetünk gazdagodhat, melyből töltekezhetünk és erőt meríthetünk a hétköznapok fáradalmaihoz – hangsúlyozták, részletezve a program alapgondolatát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában