állati

2020.07.13. 11:30

Újabb kutyafuttató épül Pécsen

Folytatódik az elmúlt évek kedvező tendenciája, újabb kutyafuttató épül Pécsen, ezúttal a Siklósi úti Aldi melletti zöldterületen. Ha minden jól alakul, akkor az ebek legkésőbb nyár végére birtokba vehetik a 150 négyzetméteresre tervezett területet.

HLB

Mivel Pécsen több mint tízezren tartanak kutyát, ezért elengedhetetlen, hogy a nagyszámú négylábú számára megfelelő számú terület legyen ahol megfelelő körülmények között szaladgálhatnak. Így gondolták ezt az Árnyas liget környékén élők is, ezért úgy döntöttek, hogy új játszóteret hoznak létre a Siklósi úti Aldi melletti területen.

A lakossági kezdeményezés során csaknem ötszáz aláírás gyűlt össze, amelynek eredményeként nyár végére elkészülhet a 150 négyzetméteres futtató. A területet 300 ezer forintból alakítják át a kutyák számára megfelelő zöldfelületté.

Az együttműködést jól jelzi, hogy az áruházlánc nem gördített akadályt a projekt elé. Az Aldi, mint a terület tulajdonosa beleegyezett abba, hogy határozatlan időre odaadja a területet az önkormányzat számára.

Magát a létesítményt a Biokom építi meg és végzi a fenntartás egy részét, egy civil egyesület ugyanis magára vállalta a kaszálást. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a nyár folyamán elkészülhet a város kutyák számára készült legújabb játszótere.

Pécsen az elmúlt két évben több helyen is kialakítottak a kutyák számára alkalmas, elkerített területet, így például a Németh László utcában, a Zsongorkő utcában, a Csikor Kálmán utcában és az Illyés Gyula utcában is – utóbbi helyen külön a kis- és külön a nagytestű ebek számára.

Nemrég a Béke parkban is kialakítottak egy megfelelő területet, ahol szintén két különböző részt határoltak el a kisebb és a nagyobb fajták részére. Mindezek mellett tavaly felújították a Tüzér utcai és a rókusdombi futtatót is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában