Verseny

2 órája

Három magyar bronzérem született az idei Földrajzi Olimpián

A nemzetközi tudományos olimpiák sorába illeszkedik a Nemzetközi Földrajzi Unió által minden évben megrendezett nemzetközi tudományos verseny, amelynek idén az írországi Dublin külvárosa, Maynooth adott otthont.

Bama.hu

A boldog magyar csapat

Fotó: PTE TTK

A pécsi tudományegyetem természettudományi Karának hivatalos oldalán jelent meg, hogy a csapat tagjai közül Hajdu Márton a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója, Kaposvári Péter Gergő, a miskolci Avasi Gimnázium tanulója, valamint Horváth Gábor, a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont tanulója egyaránt bronzérmet szerzett. A csapat negyedik tagja Kurják Szabolcs, a gödöllői Török Ignác Gimnázium tanulója volt.

A csapat vezetője dr. Trócsányi András egyetemi docens, a PTE Természettudományi Kar dékánja, segítője dr. Máté Éva, a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetének adjunktusa volt. A csapatot a PTE és a Modern Geográfus Alapítvány által szervezett HunGeoContest angol nyelvű földrajzi tanulmányi verseny eredményei alapján állították össze, és felkészítésükben közreműködtek a Földrajzi és Földtudományi Intézet oktatói.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában