Ez igen!

1 órája

Az év felfedezettje lesz a pécsi L1 zenekar

Közel ezer zenekarból a Boyongó nyerte az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat 2023-2024-es évadát a nagydöntőben. Az év felfedezettje a pécsi L1 zenekar lett.

Bama.hu

A fiatal csapat komoly sikereket ér el

Fotó: L1 facebook oldala

A sajtóközleményben megszól a szervező is: Andrásik Remo, az Öröm a Zene igazgatója szerint mára egyértelműen látszik, hogy többek között a Covid okozta bezártságban a fiatalok sokat gyakoroltak a hangszereiken, és sikeresen csiszolták tudásukat a neten fellelhető nívós oktatóanyagok segítségével. Ennek is és az internet kínálta zenei világlátásnak köszönhetően magas minőségű és szerteágazó műfaji korlátok nélküli koncerteket láthatott a szakmai zsűri a kétnapos döntőben.

Az Öröm a Zene 24 magyarországi és határon túli tehetségkutatójáról jutottak be a legjobbak a döntőbe, hogy összemérjék tudásukat, és megküzdjenek az 1 millió forintos fődíjért. Az együttesek koncertjeit egy hatfős zsűri nézte végig és pontozta. Az első helyen végzett iszkaszentgyörgyi Boyongó, a keszthelyi Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjéből jutott a fináléba. A héttagú együttes zenéje folk zenei alapokra épül, és számos egyéb zenei stílus elemeivel ötvözik, mint pl. a hip-hop, a progresszív pop-rock és a trance. Az L1 a hetedik lett, de megkapta az Év felfedezettje címet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában