Együttműködés

2 órája

Közösen segítenek a gyerekeknek

Újra együttműködött a Nevetnikék Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem orvosi karának hallgatói önkormányzata.

Bama.hu

A támogatás a legjobb helyre megy

Forrás: PTE ÁOK

A pécsi egyetem orvoskarának honlapja számolt be az együttműködésről. Eszerint a Nevetnikék Alapítvány egy olyan szervezet, amely a beteg gyermekek gyógyulásának segítéséért jött létre. Az intézmény többek között kórházban ápolt gyermekek szabadidős játékos foglalkozásainak szervezésével, valamint a kórtermi környezet barátságosabbá tételével (például mesefalfestéssel való dekorálásával) foglalkozik. Céljuk a kórházban fekvő kicsik figyelmének elterelése gondjaikról, elűzve unalmukat, megnevettetve őket.

A pécsi orvosi kar hallgatói önkormányzata korábban már dolgozott együtt az alapítvánnyal, akkor játékokkal, illetve közel 500.000 forinttal sikerült támogatni munkájukat. Most újból sor került egy hasonló együttműködésre: a gólyatábor során összegyűjtött palackok visszaváltásából 80.000 forinttal, illetve az első heti gólyaprogramok feladataiból 170.000 forinttal, tehát összesen 250.000 forinttal tudták segíteni őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában