Labdarúgás

1 órája

A PEAC megtette, amit a PMFC nem tudott

Fontos pontokat gyűjtöttek be. A PTE-PEAC legyőzte Székesfehérváron az FC Főnixet a labdarúgó NB III. 10. fordulójában, s ezzel egy hatpontos rangadót nyert meg.

Kemény csata várt a 10. fordulóban a PTE-PEAC-ra, hiszen nagy nyomás volt az együttesen. Egy olyan ellenfélhez utaztak az egyetemisták, amely hasonló célokért küzd, mint ők, így a három pont elhozásával egy riválist gyengíthettek.

PEAC
Lengyel Szabolcs (24) góljával szerzett vezetést a PEAC
Fotó: Kovacs Liliána

Az első félidőben nem is esett gól, de aztán egy büntető megtörte a hazaiakat. Ezt Lengyel Szabolcs értékesítette, majd gyorsan Gelencsér Gergő is betalált. Az már csak hab volt a tortán, hogy a csereként beálló Major Péter triplázott a találkozón.

A PEAC ezzel most egy olyan ellenfelet győzött le igazán magabiztosan, amely ellen a jóval magasabbra taksált PMFC elbukott. A piros-feketék 2–0-s vereséget szenvedtek még a 3. fordulóban Székesfehérváron.

FC Főnix–PTE-PEAC 0–5 (0–0)

Labdarúgó NB III., Dél-nyugat, 10. forduló.
PEAC: Varga D. – Varga B., Than, Encz, Czimmerman – Győri B. (Horváth M., 87.), Lengyel – Egri B. (Schuszter R., 68.), Kiss M. (Major P., a szünetben), Leidl – Gelencsér G. (Vinkovic, 80.) Vezetőedző: Egri Krisztián.
Gólszerzők: Lengyel Sz. (51. – büntetőből), Gelencsér G. (56.), Major P. (60., 79., 90.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában