Orfű

2020.06.15. 11:30

Megtartják az Akadálymentes Turizmus Napját

Az előző években autót vezethettek a látássérültek, motorozhattak a mozgássérültek.

T. V.

az Akadálymentes turizmus napját szervezték meg a Pécsi tó partján

Évről évre egyre népszerűbb az Akadálymentes Turizmus Napja Orfűn. A rendhagyó turisztikai eseményen a rendezvények, kirakodóvásár mellett lehetőség nyílik kipróbálni olyan tevékenységeket is, melyek fogyatékossággal élőként nem, vagy csak nehezen kivitelezhetők. Az előző években például autót vezethettek a látássérültek, motorozhattak a mozgássérültek, vagy akár lovagolhattak is a fogyatékossággal élők – persze szakemberek és önkéntesek segítségével.

A rendezvényt – immár negyedik alkalommal – idén is megtartják. Pataki Veronika, a turisztikai nap egyik szervezője, a People First Egyesület – Pécs elnöke elmondta, hogy május 29-én összeült a szervezőbizottság, és eldöntötték, hogy a járvány után belevágnak a programok szervezésébe. Terveik szerint szeptember 5-én tartják meg az eseményt. Az idei rendezvény a tavalyihoz hasonlóan három napig tart majd, a fő nap előtt, 4-én konferenciát tartanak, majd 6-án akadálymentes túrát rendeznek.

– Június 15–17-én Orfű/Tekeresen bentlakásos work­shopot tartunk, ahol fogyatékossággal élő társainkkal közösen fogunk dönteni az idei Akadálymentes Turizmus Napja konkrét programjairól – fogalmazott az elnök. – Az idei rendezvény programját az érintettek még aktívabb bevonásával szeretnénk kialakítani, hogy az eddigieknél is teljesebb mértékben igazodjon a fogyatékossággal élő résztvevők igényeihez. Értékeljük az elmúlt három év tapasztalatait és új igényeket, ötleteket gyűjtünk.

Pataki Veronika azt is elmondta, hogy nagy valószínűséggel a bevált, népszerű élményprogramok idén is elérhetőek lesznek. A work-shop eredményeiről tájékoztatni fogják az érdeklődőket az Akadálymentes Turizmus Napja Facebook-oldalán és elindult az esemény hivatalos honlapja is melyet egy weboldal fejlesztéssel foglalkozó cég ingyenesen, felajánlásból hozott létre az ügyért. Az ­akadalymentesnap.hu weboldalon a szervezők várják a turisztikai nappal kapcsolatos további felmerülő ötleteket, kérdéseket. Többek között itt lehet jelentkezni önkéntesnek is, s a támogatók, szolgáltatók jelentkezését is várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában