Komló

2020.05.07. 16:41

Legkésőbb őszre elkészül a városi BMX- és görpark

A helybeliek igényeinek megfelelően tovább bővülnek a szabadtéri sportolási lehetőségek a városban. Mint ismeretes, egy tavaly született kormánydöntésnek köszönhetően görkorcsolya- és gördeszkapark épülhet Komlón.

W. K.

Budapest, 2019. szeptember 15. Érdeklõdõk bmx-eznek az elsõ World Urban Games utcai sportok világjátékán a Csepel-sziget bejárójánál fekvõ Nagyvásártelepen 2019. szeptember 14-én. Negyvenhat ország 300 versenyzõje vesz részt a háromnapos versenyen, amelyet szeptember 13-15. között rendeznek Budapesten. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A korábbi években a gördeszkások, BMX-esek, görkorcsolyázók közül többen is jelezték a városvezetésnek, hogy csak az utcán, vagy az általuk „házilag” kialakított pályákon tudnak hódolni kedvtelésüknek – az önkormányzat erre reagálva úgy döntött, hogy kialakít egy görparkot a Közösségek Háza mögötti bitumenes részen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a sportági szakszövetség által meghirdetett pályázaton – amelynek célja, hogy minél több városban épüljön a gördeszkások és a görkorcsolyázók részére olyan biztonságos pálya, amelyen az amatőr sportolók mellett a versenyzők is tudnak gyakorolni – támogatást nyert a város.

Így megvalósulhat az objektum, melyben egy korlát, egy lépcsős piramis és két negyed­ív kap helyet. A cél, hogy a fiatalok közösséget építve, kulturált körülmények között űzhessék kedvenc sportágukat. A parkot este is használhatják majd, ezt a napelemes közvilágítás teszi lehetővé, a komfortot pedig padok és szeméttárolók biztosítják. A területen egy oktatótáblát is felszerelnek, amely az eszközök szakszerű és biztonságos használatára hívja fel a figyelmet. A beruházásnak az eszközfejlesztés is része, így 15 gördeszka is a sportot kedvelők rendelkezésére áll majd. A projekt jelenleg a közbeszerzési eljárás fázisában van, a tervek szerint legkésőbb ősszel elkészül Komló első BMX- és gördeszkaparkja.

A város évek óta szélesíti a szabadtéri sportolás lehetőségeit. Elkészült több kültéri edzőpark, felnőtt játszótér, futópálya és rekortánborítású sportpálya is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában