Postabontás

9 órája

A támogatást vissza kell fizetni - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Visszakérik a támogatásokat több pécsi egyetemistától - jelezte olvasónk. Mint levelében írja, október 21-én kaptak sokan e-mailt arról, hogy a kiutalt pénzeket fizessék vissza november 5-i határidővel, ugyanis elvileg adminisztratív hiba történt és emiatt közel három héttel a kifizetések után kérik vissza az összegeket. Ráadásul úgy, hogy bőven volt idejük minden papírt átnézni, elbírálni, ellenőrizni. Saját hibájuk miatt köteleznek jelenleg sok diákot, hogy visszafizessék a pénzeket. Miközben ezekre a jelentkezési határidő szeptember 8-a volt, szeptember végén mindenki kapta az e-mailt a kérelem elfogadásáról. Sok diák jelenleg azt se tudja, hogyan fizesse vissza a támogatást, mert nyilvánvalóan, akik nagyobb összeget kaptak, azoknak nagyobb szüksége is van a pénzre. 

támogatást pénz PTE
A támogatást adminisztrációs hiba miatt utalták ki tévesen
Fotó: Burger Zsolt / Forrás: MW

 

A támogatást tévesen fizették ki - reagált a PTE

Az olvasói levélre reagálva a PTE a következőkről tájékoztatta lapunkat: A Pécsi Tudományegyetem elsőéves hallgatói részére megítélhető szociális alaptámogatásra vonatkozó döntés meghozatalakor történt az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatnál (EHÖK) egy adminisztrációs hiba, melynek következtében tévesen került rá a kifizetési listára 171 olyan hallgatója az egyetemnek, akik amúgy nem jogosultak az alaptámogatásra. Az EHÖK a tévedést utólag észrevette és korrigálta, ezért kaptak az érintett hallgatók egy üzenetet, melyben kérik őket a tévesen kifizetett összeg visszafizetésére. Az EHÖK elnézést kér az érintett hallgatóktól, és a jövőben körültekintőbben fog eljárni az alaptámogatás kapcsán, hogy ne fordulhasson elő újra hasonló hiba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!