Kosárlabda

2 órája

Az NKA a hatodik, a PVSK az első győzelméért lép pályára

Újra pályán a pécsi férficsapatok! Az NKA Universitas Pécs a hatodik, a PVSK-Veolia pedig az első győzelméért száll harcba az NB I. hatodik fordulójában.

Szabó Dániel

Az előző körben az élvonal két pécsi csapata, az NKA Universitas Pécs és a PVSK-Veolia végig kiélezett, nagyszerű hangulatú meccset játszott egymással a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A Vasút közel volt hozzá, hogy pont a városi rangadón törje meg nyeretlenségi szériáját, de Csirke Ferenc együttese végül megszerezte ötödik győzelmét a bajnokságban.

NKA, kosárlabda
Újra hazai pályán zsákolhatnak az NKA játékosai 
Fotó: Löffler Péter

A Körmendet fogadja NKA Universitas Pécs 

Jó esélye van rá az NKA-nak, hogy bezsebelje a hatodik is, ugyanis szombaton 18 órakor a tabella 12. helyén álló Körmendet fogadja a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A pécsiek vezetőedzője azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy soros ellenfelüknek topcsapatok ellen kellett bizonyítani a bajnokság elején. 

– Nagy valószínűséggel egy motivált Körmend érkezik hozzánk, nehéz sorsolásuk volt, a topcsapatok ellen játszottak eddig – nyilatkozta Csirke Ferenc, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője. – Két gyors és jól dobó hátvédjük van, őket le kell lassítani, illetve résen kell lennünk az extra dobóiknál is, Ferencz és Pipiras ebben nagyon jók. Sokat váltogatják az emberfogást és a zónát. Szeretném, ha a lepattanózás terén is visszatérnénk a győztes útra, hiszen a PVSK ellen már akadtak gondjaink a kizárásokkal. Remélem, hogy sok szurkoló látogat ki a mérkőzésre, és hozzásegítenek minket az újabb győzelemhez! 

Újabb nehéz feladat vár a PVSK-ra

A Vasút az eddig remekül szereplő Zalaegerszeg vendége lesz, tehát ismét egy rendkívül erős ellenféllel kell felvennie a versenyt Szrecsko Szekulovics tanítványainak. A ZTE három győzelemmel, egy vereséggel, a tabella negyedik helyéről várhatja a folytatást. Az biztos, hogy egy egerszegi bravúr győzelem óriási lökést adhatna a PVSK-nak. A mérkőzést 19.15-től rendezik meg Zalaegerszegen. 

A 6. forduló programja: NKA Universitas Pécs–Egis Körmend (október 26., szombat, 18.00), Sopron KC–SZTE-Szedeák, NHSZ-Szolnoki Olajbányász–Alba Fehérvár, MVM-OSE Lions–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, Zalakerámia ZTE KK–PVSK-Veolia.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában