Kék hírek, bulvár

2012.05.29. 09:48

Gyilkosság Pécsen: 12 késszúrással végeztek a pénzváltóval

Címkék#Pécs

Emberölés bűncselekmény gyanúja miatt tartott helyszíni szemlét a rendőrség egy pécsi, kertvárosi lakásban. A Dunántúli Napló információi szerint egy 62 éves pénzváltó az áldozat.

M.B. (Dunántúli Napló)/forrás: police.hu

Emberöléshez riasztották kedden reggel Pécsett, egy kertvárosi lakáshoz a rendőrséget. A hatóság közlése szerint az egyik szomszéd értesítette őket, a helyszínelés a délutáni órákban is tart.
 
Információink szerint az áldozat egy több évtizede Pécsett élt, hatvan év körüli, boszniai horvát származású férfi. Az illetőt "látásból" nagyon sokan ismerhették Pécsett, köztudottan valutaváltással foglalkozott, s a belvárosban, az egyik étteremben intézte ügyeit.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hosszas helyszínelés végén délután szállították el a holttestet (fotó: Laufer L.)
[/caption]

Úgy tudjuk, igen brutális módon, tizenkét késszúrással végeztek vele, feltehetően keddre virradó éjszaka. A Dunántúli Napló érdeklődésére a bűntényt felfedező szomszéd azt mondta, reggel, amikor kijött a lakásából, arra lett figyelmes, hogy a férfi lakásának ajtaja résnyire nyitva van, s egy vértócsát is látott. Éjjel viszont nem hallott semmit, mivel nyugtatóval alszik. Információink szerint viszont a négyemeletes házban lakók közül többen is furcsa zajokat hallottak, azonban arra gondoltak, hogy valaki az egyik lakásban a bútorokat tologatja, ezért nem fordultak a rendőrséghez.

Úgy tudjuk, az egyedül élő férfi lakásának ajtaján nem voltak sérülések, ez arra utalhat, hogy ismerhette gyilkosát vagy gyilkosait, akiket maga engedett be. Erre utalhat az is, hogy a társasház bejárati kapuja számkóddal nyitható, azaz idegen csak körülményesen juthat be még a lépcsőházba is.

Információink szerint a lakásban nagy volt a felfordulás, a tettes, tettesek minden bizonnyal értékek után kutathattak. Azt egyelőre nem tudni, elvittek-e valamit, mindenesetre nem kizárt, hogy rablógyilkosság történt.

----------------------------------------------------------------
Kertvárosban nem ez az első késes gyilkosság. Amint az ismert, 2010. február másodikán holtan találtak pécsi, kertvárosi lakásában egy fiatalembert. A harmincegy éves férfivel késsel végeztek. Egy hónappal később, mintegy száz tanú meghallgatását követően jelentette be a rendőrség, hogy elfogták a vélt tettest. Egy huszonnyolc éves pécsi, munkanélküli férfit vettek őrizetbe, aki kihallgatásakor tagadta a gyilkosságot, azt viszont elismerte, hogy korábban kábítószerrel üzletelt az áldozattal. A vádemelést tavaly márciusban nyújtották be, végül két év előzetes után felmentették a pécsi férfit.
----------------------------------------------------------------

Rendőrségi közlemény a mai gyilkosságról

Emberölés bűncselekmény gyanúja miatt tart helyszíni szemlét a rendőrség egy pécsi, kertvárosi lakásban ezekben a percekben. A rendőrséget kedden reggel, az egyik szomszéd értesítette, ő vette észre a bűncselekményt.

Az áldozat férfi, azonosítása, továbbá a bűncselekmény körülményeinek tisztázása ezekben a percekben is tart. A nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

M.B. (Dunántúli Napló)/forrás: police.hu Hosszas helyszínelés végén délután szállították el a holttestet (fotó: Laufer L.) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!