Hírek

2009.09.28. 08:07

U20-as vb: háromgólos magyar vereség Hondurastól

A magyar válogatott első mérkőzésén meglepetésre sima, 3-0-ás vereséget szenvedett Honduras csapatától a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán vasárnap.

Forrás: MTI

Az F-csoport nyitányán Egervári Sándor együttese gyengén játszott, s megérdemelten kapott ki az előzetesen gyengébbnek tartott riválistól.

Az ötödik U20-as vb-jén szereplő Honduras története első világbajnoki győzelmét aratta. A csoportokból az első kettő jut tovább, illetve a hat kvartett négy legjobb harmadikja is biztosítja helyét a nyolcaddöntőben.

Nagyon idegesen kezdte a mérkőzést Egervári Sándor együttese. A játékba rengeteg hiba csúszott, a passzok rendre rosszak voltak, így leginkább csak erőlködött a csapat, helyzetig alig jutott el. A magyarokkal szemben a hondurasi fiatalok nagyon lendületesen futballoztak, s több komoly lehetőséget kidolgoztak, a 35. percben pedig egy szép átlövésből a vezetést is megszerezték.

A szünetben kettős cserével próbálkozott a szövetségi edző, ám ez sem hozta meg a várt fordulatot, mert a magyar válogatott továbbra is rosszul játszott, a hondurasiak pedig magabiztosan védekeztek, sőt, a félidő közepén Mario Martinez ismét gyönyörű gólt szerzett. A hajrában már a játékosok sem hitték el, hogy van esélyük gólokat szerezni, s néhány perccel a vége előtt kapott újabb gól a mértékét tekintve is súlyossá tette a vereséget.

F csoport, 1. forduló:
Honduras-Magyarország 3-0 (1-0)
Alexandria, Alexandria Stadium.
Gól: M. Martinez (35., 70.), Peralta (84.)
Magyarország: Gulácsi Péter - Simon Ádám (Takács P., 74.), Szekeres Adrián, Debreceni András, Présinger Ádám - Dudás Ádám (Varga Roland, a szünetben), Korcsmár Zsolt, Koman Vladimir, Gosztonyi András - Simon András (Futács Márkó, a szünetben), Németh Krisztián

Korábban:

Egyesült Arab Emírségek - Dél-afrikai Köztársaság 2-2 (0-0)

A csoport további programja

2. forduló, szerda:

Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság, Alexandria 18:45 ó

Egyesült Arab Emírségek-Honduras, Alexandria 21:30 ó

3. forduló, szombat:

Dél-afrikai Köztársaság - Honduras, Port Szaid 18:45 ó

Magyarország-Egyesült Arab Emírségek, Alexandria 18:45 ó

Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság, Alexandria 18:45 ó

Egyesült Arab Emírségek-Honduras, Alexandria 21:30 ó

3. forduló, szombat:

Dél-afrikai Köztársaság - Honduras, Port Szaid 18:45 ó

Magyarország-Egyesült Arab Emírségek, Alexandria 18:45 ó -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!