Labdarúgás

3 órája

A Kozármisleny visszaszerezheti az első helyet

A válogatott szünetet követően ismét felveszik a fonalat az NB II.-es labdarúgócsapatok a hétvégén, s így a HR-Rent Kozármislenynek is ismét a csúcsra kell pörögnie. A kék-fehérek a Soroksárt fogadják vasárnap 17.00-kor. A Szentlőrinc hétfőn lép majd csak pályára, a Kispesthez látogat 20 órára.

Kvanduk Bence

Rapszodikusan szereplő ellenfél érkezik a hétvégén a Kozármisleny együtteséhez, hogy a tabella aljáról feljebb kússzon. A Soroksár ugyan eddig mindössze 10 ponttal szerénykedik a 12. pozícióban, de ebből kilencet a legutóbbi öt meccsén szerzett.

Kozármisleny
Újra egy hátulról érkező ellenfél próbálja meg elgáncsolni a HR-Rent Kozármisleny együttesét
Fotó: Löffler Péter

A sárga-feketéknél eddig minden sikert egy vereség követett. Ha folytatódik ez a sorminta, akkor a Tatabánya elleni győzelmet követően Mislenyben itt kell hagynia az egységeket. Természetesen Lipcsei Péter gárdája ellen sem lesz egyszerű dolga Kiss Balázséknak. A masszív, s egyre jobb formában lévő vendég védelmet nem lesz egyszerű áttörni, s egy sorral előrébb Vass Ádám rutinja biztosítja a stabilitást. Emellett a Lovrencsics Balázs jelentette gólveszélyre is folyamatosan figyelnie kell a hazaiaknak, hiszen ő bármikor villanhat.

Persze mislenyi oldalon is megvannak azok a játékosok, akik bármikor kellemetlen helyzetbe tudják sodorni az ellenfelet, s a sérülésük után visszatérő Gajáj-Rácz duó is egyre jobb formában őrzi a kék-fehérek kapuját. Emellett motiválni sem kell a mislenyieket, hiszen ha a Gyirmót nem nyer Kisvárdán, a Kazincbarcika pedig Ajkán, akkor visszaléphetnek egy sikerrel a tabella élére.

A Szentlőrinc csak egy nappal a Kozármisleny után lesz pályán

A Szentlőrinc SE már nyugodtabban léphet majd pályára, hiszen csak hétfőn játszik, amikor már minden eredménnyel tisztában van. Ráadásul a piros-feketék az eddig nagyon gyengén teljesítő Budapest Honvéd otthonában lépnek majd pályára. A kispestiek az utolsó előtti helyen állnak 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 6 vereséggel. A Csertői Aurél távozását követő hat összecsapáson csak egyszer nem kaptak ki, a Mezőkövesdet gyűrték le valahogy már Laczkó Zsolt irányítása mellett. 

A 10. forduló programja: Budafok–Csákvár, Kisvárda–Gyirmót (10. 20., vasárnap, 13.00), HR-Rent Kozármisleny–Soroksár, Ajka–Kazincbarcika, Tatabánya–Mezőkövesd, Vasas–BVSC-Zugló, Szeged–Békéscsaba (10. 20., vasárnap, 17.00), Budapest Honvéd–Szentlőrinc SE (10. 21., hétfő, 20.00).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában