Kiemelt figyelem szükséges az utakon

10 órája

Újabb vadgázolás történt Pécsen, elpusztult egy őz

A hétvégén jelezte olvasónk, hogy péntek este lett figyelmes egy balesetre a Komlói út közelében. Időközben sikerült elérnünk a rendőrséget, hogy pontos információkat szerezzünk a történtekről. Ismét vadgázolás történt, úgy tudjuk, el is pusztult az őz, amelyet péntek este ütött el egy gépkocsivezető.

Mohay Réka

Újabb vadgázolás történt Pécsen, egy őz elpusztult. Képünk illusztráció.

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

Amint arról a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya tájékoztatott, valóban vadgázolás történt október 18-án, péntek este Pécsen, Árpádtetőn. 

vadgázolás, őz
Újabb vadgázolás történt Pécsen, egy őz elpusztult. Képünk illusztráció.
Fotó: Lang Róbert / Forrás: MW

A gépkocsivezető péntek este negyed tízkor elütötte az útra kiugró őzet, amely információnk szerint el is pusztult. A hírek szerint a jármű vezetője megúszta sérülés nélkül az ütközést. A vadásztársaság értesítése megtörtént, akik az üggyel kapcsolatos további intézkedéseket folytatják. A keletkezett törmelék eltakarításra került.

 

Több ízben figyelmeztetett a rendőrség a vadgázolás elkerülése érdekében

Mint arról korábban írtunk, a rendőrség a közelmúltban kiemelten figyelmeztette a lakosságot az utakon felbukkanó vadakra. Mint hangsúlyozták, november közepéig az országutakon, különösen az erdős, ligetes útszakaszokon biztosan számítani kell szarvasok megjelenésére. A rendőrség már évek óta rendszeresen tesz közzé felhívásokat a témában, ugyanis fokozott óvatosság szükséges ebben az időszakban az utakon.

Arról is olvashattak a Bama.hu felületén, hogy mi a teendő vadgázolás esetén. Korábbi cikkünkben dr. Visegrády Zoltán elmondta, ilyenkor a legelső teendő a rendőrség értesítése, hogy jöjjenek a helyszínre, illetve fontos, hogy fényképeket készítsenek dokumentációs céllal, hogy a vadgázolás során fennálló közlekedési helyzet tisztázható legyen.
Az ügyvédtől azt is megtudtuk, a rendőrség feladata értesíteni a vadásztársaságot, akik az ügy további teendőiben illetékesek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában