Növekedés

3 órája

Így lehet a következő évek nyertese Magyarország

A gazdasági semlegesség biztosítja a stabilitást és a növekedést – mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég tudományos igazgatója.

MW

Közös fotóhoz készülődnek az Európai Unió és az Öböl-menti Együttműködési Tanács (ÖET) országainak első csúcstalálkozójának résztvevői Brüsszelben 2024. október 16-án. Elöl, jobbra Orbán Viktor kormányfő

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egyértelmű kormányzati cél, hogy Magyarország célja a gazdasági hidegháború elkerülése. Az ország számára rendkívül fontos a globális gazdasági kapcsolatok fenntartása, hiszen hazánk gazdasága szorosan kapcsolódik mind a keleti, mind a nyugati partnerekhez – értékelte az Origónak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági semlegességről szóló szavait ifj. Lomnici Zoltán.

A Századvég tudományos igazgatója szerint

a semlegesség megőrzése nemcsak gazdasági, hanem stratégiai szempontból is kulcsfontosságú, hiszen biztosítja a stabilitást és a gazdasági növekedést egy globálisan ingatag időszakban.

A szakértő szerint a gazdasági semlegesség – következetes – gyakorlata révén Magyarország akár a következő évek egyik legnagyobb nyertese is lehet.

Az interjúért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában