Jó mulatság!

8 órája

Hagyományok és újítások: ilyen volt a 2024-es Pécsváradi Leányvásár – (GALÉRIA)

A hagyományok életben tartásának és a mai, modern zenéknek, szórakozási lehetőségeknek lehettünk szem- és fültanúi az elmúlt napokban. A Pécsváradi Leányvásár több ezer látogatót vonzott.

Tóth Viktória

A Pécsváradi Leányvásár 2024-ben is népszerű volt

Fotó: Kovács Liliána

Tökéletesen megfért egymás mellett a folklór és a rock and roll, a HangaBanda és DR BRS, a népdaléneklési verseny és az utcabál DJ-vel. Lapunk fotóriportere minden nap a helyszínen tartózkodott, így számos galériát készített, melyek hírportálunkon megtekinthetőek.  A Pécsváradi Leányvásáron, október 18-20 között a forgatagban hangulatos hagyományőrző programokkal vártak. A kirakodóvásárban kézműves termékeket lehetett vásárolni. Volt itt kerámiaedény, horgolt állatka, textilszatyor és számos játék. A díszes, megírt mézeskalácsszíveket árusító pult előtt például hosszú percekig álltunk, és gyönyörködtünk az alkotásokban.

Pécsváradi Leányvásár
Gyönyörű népviseleteket láthattunk a Pécsváradi Leányvásáron
Fotó: Kovács Liliána

Megtartották a Pécsváradi Leányvásár Szépe választást is

A megtisztelő címet idén Kurucz Rékának ítélték, a közönségdíjas pedig Ruppert Amarilla Kíra lett. 

A rendezvénytér legjobban az esti koncertek idején telt meg. Pénteken a Margaret Island és Fenyő Miklós lépett fel a nagyszínpadon, szombaton pedig a Parno Graszt és a Bagossy Brothers Company fokozta a hangulatot. Utóbbi két együttes egy szám erejéig együtt is zenélt, a közönség hatalmas ovációval fogadta őket. A rendezvény a vasárnapi nappal egy évre lezárult, a szervezők jövőre is hasonlóan hangulatos, komplex programsorral készülnek.

Pécsváradi Leányvásár
A Bagossy Brothers Company is fellépett
Fotó: Kovács Liliána

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában