Rég volt ilyen

3 órája

Óriási hétvégi programkavalkád Baranyában, mutatjuk a legjobb pillanatokat

Nem ma volt, hogy programokban ilyen gazdag hétvégéje volt vármegyénknek. Az elmúlt napokban rendezték Baranyában a szezonzáró motoros gurulást, a Pécs Pride LMBTQ-felvonulást, illetőleg a Pécsváradi Leányvásárt. Plusz a felhozatalt olyan események gazdagították, mint a magyarlukafai Vendel-napi búcsú, de a labdarúgópályákon is kiélezett mérkőzések zajlottak.

Bama.hu

Baranya kétségkívül legkiemelkedőbb eseménye a Pécsváradi Leányvásár volt a hétvégén. A háromnapos esemény jól megmutatta, hogy miként fér meg egymás mellett az értékmentő hagyományőrzés és az igényes modern szórakoz(tat)ás. Ehhez nem kellett más, mint a színvonalas kézműves kínálat, az élő folklór- és gasztrohagyományok bemutatása, és olyan fellépők szervezése, mint amilyen többek között a Bagossy Brothers Company, vagy a Margaret Island. Az érdeklődés és a siker a recept működését mutatja.

óriási
Óriási hangulat uralkodott Pécsváradon
Fotó: Kovács Liliána

 

Meglehetősen nagy felhajtás övezte a Pécs Pride LMBTQ-felvonulást, ami végül rendzavarás nélkül ment le, bár a közlekedési lezárások miatt sok bosszúságot okozott a pécsieknek.

Látványban és látogatottságban annál nagyobb sikere volt a baranyai motorosok hagyományos szezonzáró gurulásának. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy nemcsak Magyarországról, de a határainkon túlról is sok szimpatizáns érkezett a megmozdulásra két keréken.

A hétvégi sportesemények csak a habot jelentették a tortára: NB II-es rangadót játszott a Kozármisleny, feszült mérkőzésen szerzett egy pontot riválisával szemben a PMFC.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában