Labdarúgás

3 órája

Nem ingatták meg a Kozármisleny eredményességét a változások

Folytatják, ahol abbahagyták. A HR-Rent Kozármisleny a nyári edzőcserét követően is fenn tudja tartani eredményességét a labdarúgó NB II.-ben. Csak eggyel szerzett kevesebb pontot az első kilenc meccsen, mint tavaly, de eggyel kevesebb vereséget szenvedett most.

Kvanduk Bence

Sokan talán féltették a Kozármislenyt a nyári váltások miatt, hiszen nem gyakori, hogy egy klub a története egyik legsikeresebb szezonját követően külön utakon folytassa a vezetőedzőjével. Ugyanakkor a kék-fehérek elképzelései nem egyeztek Aczél Zoltánéval, s így Pinezits Máté váltotta őt a kispadon. A vezetés tudatos tervezésének köszönhetően azonban egyelőre úgy tűnik, hogy nagyobb megingás nélkül teljesíti ezt az időszakot a gárda, amit az eddigi eredmények alátámasztanak.

Kozármisleny
Turi (kék-fehérben) tavaly is az volt és idén is kirobbanthatatlan a Kozármisleny kezdőjéből
Fotó: Löffler Péter

Persze végleges konklúziót ilyen korán még nem szabad levonni, de érdemes megnézni, hogyan áll most a gárda, s mi volt a helyzet egy évvel korábban a bajnokság azonos szakaszában. Aczéllal az első kilenc meccsen 5 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget ért el a Misleny, s ez alatt 15 lőtt és 9 kapott gólja volt. Utolsóként épp a PMFC elleni 3-0-s sikert ünnepelhette. Vajda Roland a találatokból 3-at, Kirchner, Kozics, Molnár Ádin és Tóth Zoltán egyaránt 2-2-t jegyzett. 

Ebből is látszik, hogy a későbbi gólkirály nem kezdte a legjobb formában a szezont, viszont a leggyakrabban kezdők tizenegyje megmutatja, hogy a szakvezető végig számolhatott egy egészséges Nagy Erikkel, Gajág Gergővel és Kozics Barnával, akik megszabták a csapat fazonját. Összességében az általános kezdő úgy nézne ki ebben a szakaszban, hogy Lékai Soma – Beke Péter, Gajág Gergő, Füredi Szabolcs, Turi Tamás – Nagy Erik, Kozics Barnabás – Vajda Roland, Tóth Zoltán, Kirchner Krisztián – Rácz Balázs, de a támadószekció a fiatalszabály miatt gyakran variálódott. Csupán Turi és Kozics kezdett mind a kilenc meccsen.

A most futó szezon első kilenc összecsapásán mindössze egy ponttal gyűjtött kevesebbet a csapat, mint tavaly, s ezt 4 győzelemmel, 4 döntetlennel hozta össze egyetlen vereség mellett. Összesen 17 gólt lőtt és 12 kapott. A szerzett találatokból Kirchner tízzel vette ki a részét.

Pinezits Máténál a következő tizenegyet vetette be leggyakrabban kezdőként: Lékai Soma – Schuszter Ronald, Horváth Dániel, Vajda Roland, Turi Tamás – Nagy Erik, Kiss Balázs – Cipf Dominik, Major Sámuel, Kirchner Krisztián – Horváth Péter. Ebből azonban már négyen is mindig ott lehettek a pályán a kezdő sípszó felharsanásakor. Név szerint Kirchner, Vajda, Horváth Dániel és Turi volt mindig kezdő.

Érdekes hasonlóságot ad az is, hogy mindkét edző pontosan 21 játékosnak adott kezdőként lehetőséget az idény első kilenc összecsapásán még ha változott is a keret összetétele.

Jó úton halad a Kozármisleny

Összesen 15 győzelemmel, 7 döntetlennel és 12 vereséggel, azaz 52 ponttal zárt tavaly a Kozármisleny. Az elméletben összesen elérhető pontoknak (102) 51 százalékát szerezte meg a gárda. Ezt a teljesítményt egyfelől már biztosan nem tudja megismételni a csapat, hiszen kettővel csökkent a pontvadászat létszáma, így csupán 90 pont elérhető. Arányában azonban megismételhetik a kék-fehérek a tavalyi sikeres idényüket. Ahhoz, hogy idén is az elérhető egységek 51 százalékát elérjék, 46-ot kell bekaszírozniuk, azaz még 30-cal kell kiegészíteniük mostani gyűjteményüket. A következő 21 fordulóban az eddig látottak alapján ezért a célért jó eséllyel indul a csapat, s ha teljesíteni is tudja, akkor egész biztos, hogy a kiesés szele meg se legyinti a Mislenyt.

Vasárnap hazai pályán a Soroksár ellen meg is teheti az együttes a következő lépést a tavalyi remek idény megismétlése felé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában