Labdarúgás

2024.09.07. 20:54

Villant a válogatott csúcstartó, nem sikerült a PMFC-nek a bravúr

Eddigi legnehezebb tesztje előtt áll a PMFC női labdarúgócsapata, s sajnos ezúttal leverte a lécet. Az NB I. tavalyi harmadik helyezettje, az MTK megmutatta a Stadion utcában, hogy még van hova fejődnie a fiatal, tehetséges, újonc pécsi együttesnek, de az is látszott, hogy jó irányba halad.

Kvanduk Bence

Fotó: KOVACS LILIANA

Gyorsan kiütközött a PMFC és az MTK összecsapásán, hogy a fővárosiak ellen a pécsi védekezés minőségén fog múlni az eredmény, de ha a játéknak ezt a fázisát megoldják a pécsiek, akkor van keresnivalójuk a meccsen. Sokáig jól is zárt a hazai retesz, de a 23. percben sikerült a vendégeknek rést ütnie a falon. Siklér ugratta ki Molnár Adelinát, aki kapásból a hosszút vette célba, de centikkel célt tévesztett. A gólra azonban már nem kellett sokat várni. A 29.-ben egy kicsiben elvégzett szögletet követően Vágó ívelt balról középre Palamához, aki az ötös vonaláról a kapu bal oldalába fejelt.

A kék-fehérek találata a PMFC-t is feltüzelte, amely egyre veszélyesebben játszott, s ennek meg is lett a gyümölcse a 41. percben. Egy szögletet követően a vendég védők Kiss Gabriella elé csúsztatták ki a labdát, aki egy igazítás után a tizenhatos vonaláról káprázatosan a bal felsőbe tekert.

A második félidő elején aztán fokozta a nyomást az MTK, s ez az 53. percben góllá is érett. Pataki beadását Vágó lőtte kapásból az ötösről a kapuba. Majd percekkel később a tizenhatos vonaláról emelt a kapu bal oldalába a válogatott csúcstartó csatár, így gyorsan duplázott.

Ezt követően, a 65. percben egy rövid szabadrúgás kombinációt követően Pataki ívelt középre, ahol Palama várta a labdát, s a kapuba fejelt. Ezzel gyakorlatilag az érdemi kérdéseket le is zárta a fővárosi gárda, azonban a hazaiak sem akarták, hogy a szurkolóik rossz szájízzel menjenek haza. A mérkőzés hajrájában Farkas Jázmin dolgoztatta meg Varga Lucát, de a vendég hálóőr nagy bravúrral védett, így nem sikerült kozmetikázni az eredményt. Az utolsó percekben pedig Turi Bori ugratta ki szépen Égi Barbarát, de előle egy védő tisztázni tudott önfeláldozóan.

PMFC–MTK 1–4 (1–1)
Női labdarúgó NB I., 3. forduló. Pécs, 100 néző. 
PMFC: Bednar – Bódis (Kövesdi, 85.), Bolboaca, Bocz, Rituper (Gyánó, 90+1.) – Kiss G., Vasile (Máté N., 75.), Spiel (Égi, a szünetben) – Farkas J. (Kőmíves, 85.), Turi, Belaya. Vezetőedző: Németh Zsolt. 
MTK: Varga L. – Legendás (Tenyei-Tóth, a szünetben), Vajda O. (Farkas P., 79.), Palama, Pataki (László H., 66.) – Bokor, Zágor – Mészáros C. (Murár, 66.), Siklér, Molnár A. (Szabó M., a szünetben) – Vágó. Vezetőedző: Makrai László.
Gólszerzők: Kiss G. (41.), ill. Palama (29., 65.), Vágó F. (53., 55.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában