Postabontás

2024.09.16. 19:15

Olyan a környezetünk, mintha szeméttelepen laknánk - panaszolja olvasónk

A lomtalanításhoz kapcsolódó szabályok betartása valahogy nem akar sikerülni a pécsieknek. A Jurisics utcában az egyik járdarészt öt vagy hat szemétgyűjtő konténer foglalja el.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Kiss János

Azon az oldalon nincsenek is járókelők, mert az edények miatt nem lehet kényelmesen elférni. Babakocsival, kerekesszékkel meg egyenesen kizárt. Azaz csak az megy oda, aki a szemetét ezekbe a kukákba viszi. Ez amúgy nincs így rendjén, de már megszoktuk, nem is ágálunk ellene. Napok óta azonban két hatalmas matrac is ott ázik a kukák mellett. Olyan a környezetünk, mintha szeméttelepen laknánk. Ha jól tudom, a hét vége felé várható a városnak ebben a részében a lomtalanítás. Kíváncsian várom, hogy az addigra teljesen átnedvesedett ágymatracot vajon hogyan viszik majd el a hulladékszállítók, illetve, hogy elviszik -e egyáltalán. 

Valaki a napokban a DN sms rovatában azt írta, hogy csak a lomtalanítás napja előtt közvetlenül lehet kitenni a feleslegessé vált holmit a kuka mellé. Hát, javaslom a közterület-felügyelet munkatársainak, sétáljanak egyet a Mecsek-oldal városhoz közel eső részein. A lomok napról napra egyre csak gyűlnek. Ez nem számít illegális hulladéklerakásnak? Ha igen, akkor meg miért lehet megtenni büntetlenül? 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!