Első lett a Kötszerkommandó

2024.09.15. 20:15

Háromszáz versenyző mérte össze tudását az elsősegélynyújtó versenyen

Idén 52. alkalommal szervezte meg a felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyt a Magyar Vöröskereszt. A területi- és a megyei fordulókat követően az Elsősegélynyújtás Világnapjához kapcsolódóan mintegy 300 versenyző mérte össze a tudását az országos döntőben. A rendezvény egyik legfontosabb célja a társadalom figyelmének felhívása a segítségnyújtás és az elsősegélynyújtó ismeretek fontosságára.

Wald Kata

Fotó: Kiss László Balázs

Kecskemét önkormányzata, intézményei, a Magyar Honvédség és partnerei támogatásukkal segítették a program sikeres megvalósítását.

- A szeptember 14-én lezajlott 52. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntője Kecskemét belvárosában volt. Összesen 20 állomáson kellett a résztvevőknek tudásukról számot adniuk. Vármegyénket mind a három kategóriában képviselte egy-egy csapat. Mérhetetlenül büszkék vagyunk a baranyai csapatokra, mert kiemelkedő teljesítményt nyújtottak - hangsúlyozta Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének igazgatója.

Gyermek kategóriában 20 csapat mérte össze tudását - országos 19. helyezést ért el a KisVöröskeresztek nevű csapat, amelynek tagjai a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola tanulói. Ifjúsági kategóriában országos 1. helyezést ért el kimagasló pontszámmal a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium „Kötszerkommandó” nevű csapata. A Baranyát képviselő felnőtt csapat „Verőerek” néven állt rajthoz, és az 52. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen a 12. helyezést érték el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában