Csomagokat állítottak össze

2024.09.05. 15:40

Több százan segítették adományokkal az iskolakezdést

Sikeresen zárult a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének iskolakezdés előtti, két napos tanszergyűjtése.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Idén immár hetedik alkalommal szervezték meg a rászoruló diákok tanévkezdésének segítését célzó jótékonysági akciót, amelynek során Baranyában hét hipermarketben – Pécsett három helyen, ezen kívül Szigetváron, Komlón, Siklóson és Mohácson – várták a humanitárius szervezet munkatársai és önkéntesei a felajánlásokat. 

– Az elmúlt évek során több száz baranyai általános és középiskolás tanuló kezdhette meg az évet a Vöröskereszt segítségével, és idén sincs ez másként – hangsúlyozta az adománygyűjtés eredményeit vázoló összegzésében a segélyszervezet. 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyon sokan segítettek adományaikkal – több mint félezren voltak, akik füzetekkel, írószerekkel, vonalzókkal, körzőkkel, rajzfelszerelésekkel támogatták az akciót. Több, mint ötezer tanszer gyűlt össze a két nap során.  

A Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének munkatársai az összegyűlt adományokból a különböző korosztályoknak megfelelő csomagokat állítottak össze, és juttatták el többek között a szervezet bázisiskoláihoz, családok átmeneti otthonába és nehéz sorsú családokhoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában