Tíz éve újult meg a Melinda Közösségi Ház

2024.09.16. 19:00

Kővári János még több kulturális és közösségi programot hozna Kertvárosba

A Melinda Közösségi Ház felújításának tizedik évfordulóját ünnepelték szeptember 15-én. Változatos programokkal tarkítva zajlott a Melinda Családi Fesztivál Kertvárosban, a szakadó eső sem tántorította el a látogatókat.

Mohay Réka

A Kővári János és Vörösné Deák Andrea védnökségével rendezett Melinda Családi Fesztivál minden generáció számára kínált kikapcsolódási lehetőséget Kertvárosban.

Kertvárosban, Kővári János, program, kultúra
Kővári több kulturális programot tervez Kertvárosban
Forrás: Kővári János hivatalos Facebook-oldala

Richard Davidson bűvész bemutatója, a MárkusZínház bábszínházi produkciója, a szenior örömtáncosok előadása, illetve Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara mellett a Pécsi Nemzeti Színház két művésze, Stubendek Katalin és Götz Attila is fellépett a fesztiválon. A gyermekeket többek között öko-játékok, kézműveskedés és arcfestés várta.

Mint Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke és a 15. számú választókerület képviselőjelöltje lapunknak elmondta, a céljuk, hogy Kertvárosban minél több olyan kulturális esemény kapjon helyet, amelyek korábban nem voltak elérhetőek a városrészben. 

Szeretnénk, hogy Pécs kulturális értékei és azok a produkciók, amelyek jellemzően a belvároshoz kötődnek, Kertvárosba is eljussanak. Fontos ugyanis, hogy az itt élők is élvezhessék e programokat a saját térségükben

 – hangsúlyozta Kővári.

Hozzátette, szeretnék, hogy a Melinda Közösségi Ház a helyi közösségek, valamint színvonalas kulturális rendezvények, programok otthona legyen.

Tíz éve Kővári János szerzett forrást a Melinda Közösségi Ház felújítására Kertvárosban

A Melinda Családi Fesztivál apropóját az is adta, hogy tíz éve, 2014. szeptemberében ünnepelték a Melinda park és a közösségi ház felújítását Kertvárosban. A korábban elhagyatott, romos terület és épület fejlesztése 2011-ben indult el, a KEOP pályázat keretében kapott 94 millió forintos támogatásból.

A projekt megvalósításában és a szükséges források megszerzésében kiemelt szerepet játszott Kővári János, aki 2010 és 2014 között a térség parlamenti képviselőjeként dolgozott. 2014-ben a KÉK Egyesület és az Ökováros-Ökorégió Alapítvány közreműködésével szintén családi fesztivállal, környezettudatos szemléletformáló programokkal ünnepelték a felújítást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában