Kosárlabda

2024.09.13. 16:09

Tudja az NKA Pécs új edzője, hogyan csiszoljon gyémántot

Kvanduk Bence

Olyan tapasztalt szakember csatlakozott a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia munkájához, aki már igazi csillagokkal s együtt dolgozott. Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában is bizonyító Bogdan Bogdanovic és Nikola Pekovic is megfordult a kezei között. Éppen ezrt állíthatja nyugodt sívvel Vinko Bakic, hogy tudja, hogyan lehet kihozni a legtöbbet a 14-16 éves fiatalokból.

A szerb tréner 34 éve edzősködik, Belgrádban több helyen is dolgozott, a Partizan B csapatánál vezetőedzőként tíz évet is eltöltött, de hosszú időn át vállalt szövetségi edzői feladatokat a korosztályos válogatottaknál, az U12-esektől egészen az U18-asokig.

– Tudtam, hogy egy nagyon komoly projekt részese lehetek Pécsett, így nagyon szívesen elvállaltam ezt az új kihívást. A következő két évben a játékosok egyéni fejlesztése lesz fókuszban: mindig magasra teszem a lécet, szeretném, ha olyan fiatalok kerülnének ki tőlünk, akiknek ahhoz is megvan az eszköztáruk, hogy az NBA-ben, vagy az Euroligában játszhassanak – jelentette ki a klub felületein. – Itt minden adott a legmagasabb szintű szakmai munkához. A véleményem az, hogy a Nemzeti Kosárlabda Akadémiának szüksége van olyan szupersztárokra, akik mágnesként vonzzák a többi tehetséget!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában