Labdarúgás

2024.09.13. 09:30

Vármegyei I. osztály: a címvédőt is meglepné a PVSK

A jobb helyzetkihasználás döntheti el az AutóCity Volkswagen Baranyai vármegyei I. osztály 4. fordulójának rangadóját. A PVSK a címvédő ellen is meglepetésre készül.

Szabó Dániel

Fotó: Kovacs Liliána

A 4. fordulóban a PEAC II. Komlóra látogat, a Bóly Siklóson játszik, a Nagykozár a Harkányt fogadja, a hétvége rangadóját pedig Villányba rendezik, ahol a PVSK vendégeskedik.

PVSK, Villány, rangadó
A PVSK a címvédő ellen is meglepetésre készül

Szeptember 14., szombat, 15.30

Sport36-Komló (6.)–PTE-PEAC II. (7.)

Valószínűleg mindkét csapat jobb rajtot képzelt el magának. Ugyan a Komló a Harkány ellen magabiztosan győzött, de a PVSK-val szemben pont nélkül maradt. A PEAC szintén két mérkőzésen van túl, egy döntetlen és egy vereség a mérlege. Gál Szabolcs együttese Bólyban egy kiélezett, egygólos találkozót veszített el, majd a Siklóssal ikszelt, úgy, hogy már kettővel is vezetett. Azonban még nagyon a bajnokság elején vagyunk, s most a pécsiek és a komlóiak előtt is itt a lehetőség, hogy megkezdjék a felzárkózást az élmezőnyhöz.

Szeptember 14., szombat, 16.30

Alpassport Siklós (5.)–Bóly (2.)

Igencsak mozgalmas és fordulatos első három fordulón vannak túl a siklósiak: a Harkány ellen egy könnyed győzelemmel kezdtek, a Vasúttól otthon vereséget szenvedtek, majd a PEAC II. ellen kétgólos hátrányból felállva ikszeltek. A Bóly ellen szintén nem számíthat könnyű menetre Bíró Ferenc együttese, ugyanis vendégük az egyedüli százszázalékos csapat a mezőnyben. Buni Barnabás gárdája a PVSK és a PEAC II. ellen is begyűjtötte a három pontot, mindezt úgy, hogy gólt sem kapott. A bólyiaknak ez lesz a második mérkőzésük a héten, szerdán a vármegyei kupában léptek pályára. Ezúttal nem úszták meg kapott gól nélkül, de cserében berámoltak kilencet a Kishárságynak. Vénosz Somának különösen jól ment, 5 találattal járult hozzá a kiütéses sikerhez.

Szeptember 15., vasárnap, 16.30

Villány (1.)–PVSK (3.)

Ugyan a tabellának három kör után nincs nagy jelentősége, de a Villány és a PVSK is remekül kapta el a rajtot. A címvédőtől ez várható volt, de a pécsiek sokakat megleptek. Három nagyon erős gárda ellen kezdett Bánhegyi Zsolt együttese, amely a Siklóst és a Komlót is legyőzte, egyedül a bólyiakon nem talált fogást. A Villány a bajnoki cím után új trénerrel, Nagy Gáborral kezdte meg a felkészülést. A hét pont három meccs alatt nagyon jól mutat, de idén talán a tavalyinál is komolyabb konkurenciával kell szembenézniük Gellén Dávidéknak

Nagy Gábor, a Villány vezetőedzője: – A felkészüléssel, a játékosok hozzáállásával, a játékban mutatott teljesítménnyel is nagyon elégedett vagyok, egyedül a helyzetkihasználásunk miatt van hiányérzetem. Ez eredményben is megmutatkozott, hiszen a Mohács ellen nem sikerült nyerni, valamint a harkányi és a nagykozári ­meccs is szoros volt. Fontos, hogy a folytatásban is fenntartsuk a játékminőséget, és mindemellett a helyzeteinket is berúgjuk. Hosszú és nehéz szezon lesz! Azt gondolom, hogy idén kiegyensúlyozottabb a mezőny. Csapatukban megvan a kvalitás, hogy a PVSK ellen is elérje a célját. Taktikailag és fizikálisan is fel vannak készítve a játékosok, de ha egy kicsit is kiengedünk, akkor ez mit sem ér. Ha lebecsüljük az ellenfelet, ha kevesebbet nyújtunk a száz százaléknál, akkor az megbosszulja magát.

Bánhegyi Zsolt, a PVSK vezetőedzője: – Egy nagyon fiatal csapat vagyunk, és úgy gondolom, hogy nagy jövő előtt áll ez a társaság. Jó úton haladunk, ami meglátszik az edzéseken való hozzáálláson és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményen is. Motiváltak és sikerre éhesek vagyunk. Kevesen számítottak arra, hogy ilyen jól kezdjük a szezont. Ez az eredményesség a játékosok önbizalmán is sokat dobott. Látszik rajtuk a győzni akarás, és elkezdtek merni futballozni. A hétvégén a bajnokhoz látogatunk, amely egyénileg és csapatként is kiemelkedő, élén egy remek szakvezetővel. Ettől függetlenül nem szeretnénk a másodhegedűs szerepébe bújni.

Nagykozár (9.)–Gyógyfürdő Harkány (8.)

Az biztosan kijelenthető, hogy a negyedik fordulóban legalább az egyikük megszerzi szezonbeli első pontját vagy pontjait. A Harkány védelme nem muzsikál eddig túl jól, a három mérkőzés során már tíz gólt kapott. A Villány ellen azonban már voltak biztató jelek, egy pont majdnem összejött a címvédő ellen. A Nagykozár egy ­5–0-s vereségbe szaladt bele Mohácson az elmúlt hétvégén, a nyitányon pedig a Villánytól kapott ki 2–1-re.

Pihenőnapos: Mohács.

A góllövőlista állása

2 gólos: Gellén Dávid (Villány), Müllerlei Szabolcs (Mohács), Sőrés Benjamin (Gyógyfürdő Harkány), Ul­rich Dániel (Villány). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában