Veterán Országos Bajnoki Döntő

2024.09.03. 15:15

Újra varázsolnak Pécsen a régi kedvencek

Pécsen, az id. Dárdai Pál Utánpótlás Labdarúgó Edzőközpont műfüves csarnokában rendezik szeptember 15-én a Veterán Országos Bajnoki Döntőt, amelynek hagyományát dr. Papp Zsolt és Ott József szeretné feléleszteni. A régi kedvencek így újra felöltik a PMFC mezét.

Kvanduk Bence

Újra láthatják a pályán régi kedvenceiket a labdarúgás szerelmesei Pécsen, hiszen a PMFC edzőközpontjának csarnokában rendezik majd szeptember közepén a veterán ob döntőit.

Ott József - PMFC
Ott József (balra) is újra a PMFC mezére cseréli az inget és a zakót szeptember idusán
Fotó: Laufer László

– Ez egy hagyományos torna, amit a Magyar Labdarúgó-szövetség rendezett, de két éve úgy döntött, hogy azt az aparátot megszünteti – kezdte kérdésünkre Ott József, a pécsi labdarúgás ikonja, a mostani megmérettetés egyik szervezője. – Területi bajnokságok azóta is folyamatosan futnak, ezért gondoltuk dr. Papp Zsolttal, ezt a hagyományt nem hagyjuk veszni, az után főleg nem, hogy az utolsó kettőt mi nyertük.

A mezőnyt nyolc együttes, a Videoton, a Szeged, az Örkény, a Kecskemét, a Nagykanizsa, a Békéscsaba, a PMFC és a Kaposvár együttesei alkotják.

– Mivel rendre tagjai voltunk a nyolccsapatos fináléknak, így ismertük a gyakori résztvevőket. Hosszú éveken át ott voltak a vidéki fellegvárak csapatai, a Videoton, a Szeged, a Debrecen, a Békéscsaba, a Kecskemét, velük léptünk kapcsolatba. Emellett a kaposváriakat is megszólítottuk, akikkel mindig jó viszonyt ápoltunk. A debreceniek sajnos nem tudták vállalni, ezért az Örkényt kértük fel, amely szintén gyakran részt vett a döntőkön – árulta el.

A pécsi labdarúgás, a PMFC ikonjai lesznek pályán

A gárdákat csak a 60. életévüket már betöltött labdarúgók alkotják, akiket élmény lesz újra látni.

– Számomra hatalmas dolog, hogy egy olyan Pál Gyulával futballozhatok együtt, aki 71 évesen még mindig aktívan játszik. Említhetem Bodor Lászlót, Kónya Mihályt, Hosszú Zoltánt, Papp Tibort, Ratting Józsefet is. Ők mind rendszerint tagjai az együttesünknek – emelt ki Ott néhány mágust, aki újra varázsolhat a pályán. – Nagyszerű környezetben játszhatunk. Az edzőközpont műfüves csarnokában egyszerre két pályán mehetnek a mérkőzések. Nagyon kulturált a PMFC létesítménye.

A program

10.45: Megnyitó.
11-14 óra: Csoport mérkőzések (1x25 perc).
14.00: Helyosztók az 5. helyért a csoportok 3. és a 7. pozícióért a csoportok 4. helyezettjei.
14.30: Elődöntők (A1-B2, B1-A2).
15.00: Döntő és broznmérkőzés.
15.30: Eredményhirdetés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában