Paralimpia

2024.09.03. 12:22

Konkoly Zsófia épphogy lecsúszott a keddi fináléról, Hotz Csenge döntős

A 400 méteres gyorsúszásban paralimpiai aranyérmet szerző Konkoly Zsófia kedden a kilencedik helyen zárta az S9-es kategóriában rendezett 100 méteres hátúszást. De itt még nincs vége: csütörtökön 200 méter vegyesben indul, majd pénteken 100 méter pillangóban védheti meg címét.

Szabó Dániel

Fotó: Getty Images

Ahogy korábban megírtuk, csütörtökökön fantasztikusan kezdődött a 2024-es paralimpia a PSN Zrt. kiválósága számára, hiszen Konkoly Zsófia rögtön az első számában aranyérmet szerzett, s ezzel ő lett az első magyar dobogós Párizsban. Az S9-es úszó 400 méter gyorson a második legjobb idővel jutott be a fináléba, majd ott egy óriási hajrával elsőként csapott célba. 

– Felnéztem, biztos akartam lenni benne, hogy tényleg én vagyok az első, nem csak valami elírás vagy valakit nem vettem észre. Nagyon boldog voltam, amikor megláttam, hogy tényleg én értem be először – nyilatkozta az M4 sportnak a paralimpia bajnok Konkoly Zsófia a döntő után. 

Mint akkor elmondta, nem gondolt arra, hogy visszavágóként tekintsen a versenyre Lakeisha Pattersonnal szemben, de amikor 200 méternél látta, hogy ők ketten vannak elöl, már eszébe jutott, hogy nem akar még egyszer kikapni az ausztráltól. 

Kedden ismét szoríthattunk pécsi klasszisnak, de 100 méter hátúszásban már nem jött össze a finálé, a kilencedik helyen zárta az előfutamot. Hozzá kell tenni, hogy Konkolynak nem ez a legerősebb száma, de így is remek időt úszott. A pécsi lány azonban még kétszer bizonyíthat, csütörtökön és pénteken is éremesélyesként ugrik medencébe. A tokiói olimpián 200 méter vegyesben ezüstérmet szerzett, pénteken pedig a 100 méter hátúszás címvédőjeként állhat a rajtkőre.

A Pécsi Vörös Meteor Sportkör büszkesége, Hotz Csenge viszont érdekelt a keddi esti fináléban. Az S10 kategóriában induló versenyző a hatodik helyen bejutott a 100 méter pillangóúszás döntőjébe, amelyet 20.28-kor rendeznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában