Labdarúgás

2024.09.15. 12:42

Aczél: játékban is megérkeztünk, a bántó az, hogy csak most

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Hat gólt, tizenegyespárbajt, parázs összecsapást láthatott az, aki a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a zord időjárás ellenére is úgy döntött, hogy kilátogat a PMFC–Szentlőrinc SE-rangadóra. A találkozón már a 3. és a 6. percben betaláltak a vendégek Dinnyés és Rab révén, de még a szünet előtt szépített a Pécs egy szép támadás végén Rabatin találatával. A pihenőt követően aztán újra gyorsan lecsaptak a lőrinciek, de egy pazar góllal Bachesz visszaadta a reményt a Pécsnek, s végül Tóth Zoltán egy büntetővel hosszabbításra mentette a meccset. A szétlövésnél aztán egyedül Rabatin kísérletét sikerült hárítania a hálóőröknek, ez esetben Gyurjánnak, így a tavaly még pécsi színekben játszó Tóth-Gábor Kristóf az ötödik lőrinci próbálkozással eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Aczél Zoltán, a PMFC vezetőedzője: – Egy Magyar Kupához méltó, nagyon komoly csatában győzött le minket az ellenfél. Kimondottan jól futballoztunk, fizikálisan rajta voltunk egy olyan csapaton, amely vezeti az NB II.-es tabellát, fizikálisan erős tele jó játékosokkal. Velük pariban lenni az én csapatomat is dicséri. Fájó ez a szimpatikus vesztes szerep. Szép dolog, hogy az NB III. 5. helyezettje megszorongatja az NB II.-es éllovast, de összességében kiestünk. Sokat tettünk a továbbjutásért. Talán sok a kapott gól, és a boxon belül védekezésünk nagyon gyenge. Tíz-tizenkét perc alatt elmentek kettővel, ami hideg zuhany volt, pedig elképesztően jól kezdtük a találkozót. Abból, hogy fel tudtunk állni, az mentális és fizikális erőt mutat, illetve játéktudásban is megérkezett a csapat. A bántó az, hogy a bajnokságból eltelt hét forduló, és ez csak most sikerült.

Waltner Róbert, a Szentlőrinc vezetőedzője: – Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz! Ha kétgólos előnynél kihasználtuk volna a további helyzeteinket, akkor nagyobb arányú győzelem is születhetett volna. Viszont az elszomorító, hogy három játékosunkat is a mentő vitte el a találkozóról, és a kórházban kellett éjszakázniuk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában