Labdarúgás

2024.09.14. 20:41

A sírból is felállt a PMFC a Lőrinc ellen, de tizenegyesekkel elbukott (galéria)

Parázs összecsapást hozott a PMFC és a Szentlőrinc között a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulója. A Pécs ugyan már a 6. percben kétgólos hátrányban volt, de a találkozó hajrájában ledolgozta hátrányát, és tizenegyespárbajra mentette a meccset. A büntetőknél azonban Gyurján hárítása a másodosztály éllovasát, a Lőrincet juttatta tovább.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Rémálomszerűen kezdődött a PMFC számára a Magyar Kupa megyei rangadója, hiszen hiába próbált irányítani, már a 3. percben hátrányba került. Egy jobb oldali távoli szabadrúgást követően egy védőről Dinnyés elé pattant a labda, aki tizenkét méterről jobb belsővel a jobb alsóba pofozta azt.

Nem kellett sokat várni a második lőrinci találatra sem, újabb három perc múlva érkezett. Nagy Richárd kapufáját követően jobbról középmagasan ívelt középre Bőle. Rab érkezett a labdára, s nyolc méterről a kapuba lőtt.

A kétgólos előnyben elkényelmesedett a vendég együttes, igaz, Tóth-Gábor révén tovább növelhette volna előnyét, ha Varasdi nem piszkálja ki a jobb felsőből bravúrral a lövését.
A 38. percben aztán Szalánszki járt közel a szépítéshez, de 15 méterről eleresztett lövése kifelé csúszott a kapufáról. Azonban, ami késik, nem múlik. Egy szép, kombinatív támadás végén Rabati érkezett középen a lapos előkészítésre, és a kapuba gurított nyolc méterről.

Az első félidő zárásaként Bőle távoli lövését kellettújabb bravúrral védenie Varasdinak, de a második játékrész elején újból rezgett a hálója. Egy jobbról érkező beadás flipperezett a védők és a támadók között, végül Tóth-Gábor vette át a labdát, és lőtte ballal a kapu közepébe 6 méterről.

Nem adta azonban fel a Pécs, és a 75. percben Bachesz a reményt is visszaszerezte a labdával együtt. A vendég térfélen tolt kettőt a megkaparintott labdán, majd 24 méterről kilőtte a bel felsőt.

A 88. percben aztán Füredi lábát rúgta ki egy vendég védő a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Tóth Zoltán a bal alsóba gurította a jobbra vetődő Gyurján mellett.

Így aztán egészen a tizenegyespárbajig elhúzódott a meccs, amit a nem hibázó Szentlőrinc nyert meg köszönhetően annak, hogy Gyurján megfogta Rabatin kísérletét.

PMFC–Szentlőrinc SE 3–3 (1–2, 3–3) – tizenegyesekkel: 4–5
Labdarúgó Magyar Kupa, 3. forduló. Pécs, 300 néző. Vezette: Kovács G. (Máyer G., Ring). 
PMFC: Varasdi – Sági (Bor, a szünetben), Ikonomou, Füredi, Preklet – Rabatin, Zvara (Bachesz, a szünetben) – Szalánszki (Wirth, 80.), Bukovics (Tóth Z., 66.), Fejős (Vas, 76.) – Daru (Miklós P., 114.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. 
Szentlőrinc: Gyurján – Szekszárdi T. (Poór P., 91.), Szekszárdi M. (Keresztes B., 63.), Dinnyés, Stifter – Rab, Medgyesi (Kiss-Szemán, a szünetben) – Bőle (Helesh, 66.), Nagy R. (Novák Zs., a szünetben), Hajdú R. (Bíró D., a szünetben) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Rabatin (42.), Bachesz (75.), Tóth Z. (89. – büntetőből), ill. Dinnyés (3.), Rab (6.), Tóth-Gábor (51.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában