Labdarúgás

20 órája

Irány Európa! – A baranyai labdarúgó-válogatott képviseli hazánkat az UEFA Régiók-kupáján

Megkezdte a felkészülést a Baranya vármegyei amatőr labdarúgó-válogatott az UEFA Régiók-kupájára, amelyet november 11. és 20. között rendeznek meg San Marinóban.

Szabó Dániel

Fotó: K. P.

Tavaly decemberben a baranyaiak bravúros teljesítménnyel megnyerték a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Döntőjét. Nagy Gábor együttese az elődöntőben Győr-Moson-Sopron vármegyét (3–2), majd a döntőben Békés vármegyét (2–0) múlta felül, s ezzel kvalifikálta magát az UEFA Régiók-kupájára, ahol a házigazda San Marinóval, Törökországgal és Szlovéniával mérkőzik meg. 

Az első összetartására szeptember 14-én és 15-ön került sor, legközelebb pedig október 26-án és 27-én találkozik a csapat. 

– Ezen a hétvégén még 35 fős kerettel készültünk, de ez a következő összetartásra le fog szűkülni körülbelül 22–25 játékosra, az utazókeret pedig 18 fős lesz – árulta el lapunknak Nagy Gábor, az együttese vezetőedzője. – A felkészülési feltételeket a Magyar Labdarúgó Szövetség biztosítja számunkra. Nagyon profi körülmények között dolgozhatunk, de az elvárásokat is ehhez mérjük, szeretnénk továbbjutni a csoportból. 

A baranyaiak a három mérkőzést november 13-án, 16-án és 19-én játsszák le San Marinóban, a pontos program csak később derül ki. A torna első helyezettje továbbjut a 2025-ös Amatőr Európa-bajnokságra.

A baranyaiak bő kerete

Kapusok: Csutora György (Komló), János Gergő (Nagykozár), Szabó Barnabás (Villány).

Mezőnyjátékosok: Spannenberger János (Bóly), Szíjas Dániel (Bóly), Bóka Báliint (Komló), Reith Renátó (Komló), Laki János (Komló), Kungl Ádám (Komló), Temesvári Máté (Komló), Csernik Zsombor (Mohács), Menyhei Gergely (Mohács), Nagy Zsombor (Mohács), Károly Viktor (Mohács), Bálint Gergő (Mohács), Dér Zalán (Mohács), Hock Attila Robin (Mohács), Bodor Márkó (Nagykozár), Kiss Krisztián (Nagykozár), Bischoff Marcell (Nagykozár), Sziládi Roland (Nagykozár), Pólics Áron (Siklós), Szentes Krisztián (Villány), Horváth Dániel (Villány), Sztojka Alex (Villány), Ulrich Dániel (Villány), Csernyánszky Olivér (Villány), Szücs Bálint (Villány), Lehota Bálint (Villány), Illés Szabolcs (Villány), Pretzl Milán (Ócsárd), Tar András (Harkány), Kelemen Máté (Harkány).

A stáb: Nagy Gábor (vezetőedző), Szabó Zsolt (asszisztensedző), Kurucsai Kornél (kapusedző), Perlaki Zoltán (technikai vezető), Kása Krisztián Péter (sajtó-és médiamenedzser). 

 

 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában